Udruge iz Domovinskog rata položile vijence i zapalile svijeće za žrtve Bleiburga. Iako su došli brojni predstavnici, jedna delegacija je izostala…

0

Koordinacija udruga ratnih postrojbi i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije danas u petak je na splitskom groblju Lovrinac obilježila 77. obljetnicu Bleiburške tragedije i Križnoga puta hrvatskoga naroda u svibnju 1945. godine, piše Slobodna Dalmacija

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Groblju branitelja na Lovrincu te kod spomen obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.

Počast žrtvama odali su Damir Gabrić, pročelnik Upravnog odjela za branitelje Splitsko-dalmatinske županije, dožupan Stipe Čogelja i Dragan Maretić, veteran Četvrte gardijske brigade, kao i Ivan Turudić, predsjednik Hrvatskog društva logoraša.

Počast su odali i veterani 72. bojne Vojne policije Split, Hvidre, Časničkog zbora, Devete bojne HOS-a, 6. Domobranske pukovnije, 141, 158. te 142, brigade, kao i 40. inžinjerijske bojne Hrvatske vojske, Udruge logoraša. Molitvu je izmolio don Hrvoje Dragun, župnik na Mejašima.

Zanimljivo je da nitko iz Grada Splita nije došao odati počast žrtvama Bleiburške tragedije i Križnoga puta.

Foto: Ivica Radošević