UEFA-e jednoglasno odobrila deklaraciju u kojoj su strogo osudili Superligu; Nijemci traže suspenziju svih 12 osnivača

0
Foto: Ilustracija

UEFA-in kongres održan je danas u švicarskom Montreauxu, a glavna tema očekivano je bila Superliga. Aleksander Čeferin još jednom je osudio potez 12 moćnih klubova koji su odlučili osnovati svoje nezavisno natjecanje.

Nakon što je kongres završio, UEFA je objavila da je svih 55 njenih članica jednoglasno odobrilo deklaraciju u kojoj su strogo osudili Superligu.

UEFA će sadržaj deklaracije objaviti tijekom popodneva.

 

Njemački nogometni savez je, pak, zatražio suspenziju za svih 12 klubova koji su odlučili pokrenuti Superligu i to sve do trenutka dok ne promijene svoje mišljenje.

“Tim klubovima bi trebalo zabraniti sudjelovanje u svim natjecanjima sve dok ne počnu razmišljati o svojim navijačima koji su ih i načinili jednima od najvećih klubova na svijetu, a ne o svojim vladtitim novčanicima. Sebično ponašanje tih 12 klubova nema više ništa zajedničko s igrom koju smo zavoljeli kao djeca. Nogomet je slobodan i tu za sve. Zatvorena Superliga je samo za super-bogate i super-nemilosrdne”, objavio je predsjednik DFB-a Fritz Keller na službenom Twitter profilu saveza.

Njemački klubovi odbili su se pridružiti inicijativi koja je izazvala bijes među ljubiteljima nogometa gnjev UEFA-e.

dp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here