Uklonjeni koševi za smeće koje je HSP postavio kao umjetnički performans

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Tko je i zašto uklonio HSP-ov performans u Dugopolju.? – stoji u naslovu pitanja HSP Dugopolje.

HSP Dugopolje je u subotu u Dugopolju postavio svojevrsni performans kojim je želio upozoriti i aktualnu vlast u Općini Dugopolje i mještane Dugopolja o zapuštenosti mjesta koje želi biti i turističko obzirom na blizinu mora. Postavili smo 12 koševa za smeće i upozorili na činjenicu da mještani Dugopolja sve i da hoće nemaju gdje odložiti sitni otpad koji zbog toga završava na cesti ili uz cestu i šalje ružnu sliku svima koje posjete Dugopolje.

U ponedjeljak su djelatnici komunalne firme poskidali koševe za smeće (umjetničku instalaciju performansa) po “nečijem nalogu”, a djelatnici su upućeni na žurno čišćenje smeća koje se vidjelo na fotografijama koje smo javno objavili.

Tko je dao nalog da se ova “umjetnička instalacija” skine?? Gdje se nalaze skinuti koševi?? Postoji li rješenje o uklanjanju instalacije??

Iako u općini Dugopolje vlada “zavjet šutnje”, po nama dostupnim informacijama nalog za uklanjanje stigao je iz Županijske uprave za ceste gdje razlog za uklanjanje vide u činjenici da su prometni znakovi i stupovi javne rasvjete njihovo vlasništvo i da nitko bez njihova odobrenja ne može na njih ništa postavljati. Na stranu što je pola tih znakova postavljeno mimo propisanih standarda, držimo da koševi nikome smetali ili ometali promet, pa je njihovo uklanjanje bilo nepotrebno.

Koševi za smeće su mogli ostati i služiti svrsi dok općinske vlasti ne riješe ovaj problem i postave prave i dugotrajnije koševe za smeće.- poručuju iz dugopoljskog HSP-a.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Vidović Krišto i Vrkljan o dolasku Pupovčevih birača, koroni i testovima..

PISMO PLENKOVIĆU ZBOG NJEGOVOG PRIVILEGIRANJA PUPOVČEVIH BIRAČA I DISKRIMINIRANJA HRVATSKIH I EU GRAĐANA Poštovani gospodine Plenkoviću, Sa zaprepaštenjem smo primili vijest...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img