Umjesto Mađara koji je skočio u more u Skradinu i brutalno usmrtio labuda kažnjen poznati kirurg jer je izvrijeđao ‘nesposobnu policiju‘!

0
Foto: Facebook HT
Skandalozan slučaj ovog ljeta, kada je mađarski turist skokom s jahte ubio labuda u Skradinu, zgrozio je hrvatsku javnost.

Policija i Državno odvjetništvo nisu procesuirali Mađara, ali je zato zbog vrijeđanja policije na novčanu kaznu od 180 DEM, odnosno, 678 kuna osuđen poznati kirurg dr. Hrvoje Tomasović. 

Kako piše Dalmatinski portal, Tomasović je kriv je jer je na svom Facebook profilu  objavio komentar neprimjerenog sadržaja, a koji je naknadno okvalificiran kao prekršaj iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

‘J**** mater našoj policiji i ovom govnu sto puta što je ubio labuda. A policija samo blejala na to. Dvadeset godina zatvora bi mi dobio za ovo. Dvadeset bez mogućnosti skraćenja. Jesmo li mi stvarno zemlja za iživljavanje debilima koji dolaze ovdje ljeti ili smo država sa zakonom?

Što to govno od stranca nije skočilo u Švicarskoj na labuda i ubilo ga? Što mislite, što bi mu rekla policija?! Da je nesretni slučaj? Stavili bi ga direktno u ludnicu i zatvorili na deset godina i pretvorili u zombija od lijekova. Pa jesmo li mi normalni da ovo dozvoljavamo?’, napisao je tada Tomasović.

Sud je kao olakotnu okolnost cijenio dosadašnju prekršajnu nekažnjavanost, a kao otegotnu činjenicu da je Tomasović policajce vrijeđao na Facebooku. 

Presudu Općinskog suda u Novom Zagrebu u cijelosti je objavio Tomasović na Facebook profilu uz komentar: ‘Slučaj Labud – guilty! Kriv je, to jest ja! Sada možemo za Mađare organizirati Masakr na labuđem jezeru u svrhu poboljšanja turističke ponude u sezoni 2022.’

‘Samo sam izrazio društveno-političku kritiku’, kratko je za Dalmatinski portal komentirao slučaj Tomasović. Kaže da će svakako uložiti žalbu na presudu.

Nakon što se u medijima digla velika prašina zbog neprocesuiranja Mađara koji je usmrtio labuda, Državno odvjetništvo u Šibeniku naložilo je policiji dodatne izvide kojima nisu ustanovili elemente prekršaja ili kaznenog djela. Navodno nisu pronašli nijednog svjedoka koji bi potvrdio da je Mađar namjerno skočio na labuda

Ivica R.