Foto: YouTube

Bivši ukrajinski zastupnik Oleg Carjov, proruska ličnost koja je navodno bila kandidat Moskve za predvodnika marionetske vlasti u Kijevu nakon ruske invazije, na intenzivnoj je njezi nakon što je upucan, objavio je u petak ruski dužnosnik.

Vladimir Rogov nije rekao gdje se pucnjava dogodila. “Oleg je upucan”, napisao je na Telegramu Rogov, pa pozvao pravoslavne vjernike da se mole za Olega Carjova.

“Olegovo stanje vrlo je ozbiljno. Trenutačno je na intenzivnoj njezi”, dodao je taj dužnosnik kojeg je Rusija postavila na okupiranom jugu Ukrajine, piše Dnevnik.hr.

Izvori su prošli mjesec rekli Reutersu da je Rusija za Carjova planirala da predvodi marionetsku vlast u Kijevu nakon invazije 24. veljače 2022. godine.

Sam Carjov odbacio je tu mogućnost nakon izvješća Financial Timesa uoči invazije. Za taj je medij rekao da je ta ideja veoma smiješna jer on samo vodi wellness biznis na Krimu te nije dovoljno važan.

Carjov je ranije bio član ukrajinskog parlamenta, pa predsjednik parlamenta Novorusije, entiteta formiranog nakon što su proruski separatisti na istoku Ukrajine 2014. proglasili secesiju i počeli se boriti protiv ukrajinskih snaga, prenosi Dnevnik.hr