USKOK i policija oglasili se o uhićenju suca Vekića: U tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji

0
Foto: MUP

USKOK se oglasio o jutrošnjem uhićenju osječkog suca Zvonka Vekića.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave.

Navedene radnje se provode u Osijeku i odnose se na dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kazneno djelo pranja novca u vezi s kaznenim djelima protiv službene dužnosti koja su od ranije predmet istrage ovog Ureda. U ovom trenutku može se potvrditi da jedna od osoba protiv koje se provode hitne dokazne radnje obnaša dužnost u tijelu sudbene vlasti te je u odnosu na tu osobu zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, navode.

Priopćenjem se oglasilo i  Ministarstvo unutarnjih poslova:

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Osijek), u koordinaciji s USKOK-om i u suradnji sa Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija, nastavili su kriminalističko istraživanje koje se vodilo radi kaznenih djela protiv službene dužnosti (Prijavljeni za više kaznih djela protiv službene dužnosti), i to nad dvije osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva – pranja novca.

Tijekom jutra na osječkom području policija je uhitila dvije osobe, od kojih je jedna pravosudni dužnosnik te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u.”

Ranije smo javili da je osječki sudac Zvonko Vekić, osumnjičen za primanje mita od odbjeglog Zdravka Mamića, uhićen je jutros pod sumnjom za pranje novca.

Podsjetimo, Zvonko Vekić je u pritvoru bio od 10. lipnja do 7. srpnja, osumnjičen za primanje mita od odbjeglog Zdravka Mamića. Pušten je nakon što je USKOK po završetku ispitivanja posljednjeg svjedoka predložio sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda ukidanje pritvora u kojem je Vekić bio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Anita M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here