23/06/21

USKOK provjerava jesu li osječki suci i predsjednik Vrhovnog suda RH uzimali mito od Zdravka Mamića

Must Read

USKOK se oglasio o optužbama što ih je danas na račun dijela hrvatskih sudaca iznio Zdravko Mamić. Kazao je kako im je davao mito ne bi li mu pogodovali u procesu, ali i korumpirao one koji su ih birali na čelne pozicije. Mamić je konferenciju za medije održao nakon što je Vrhovni sud RH potvrdio presudu Županijskog suda u Osijeku kojom je osuđen na šest i pol godina zavora zbog izvlačenja novca iz Dinama – objavio je  Telegram

Konkretno za primanje mita optužio je predsjednika Vrhovnog suda RH Đuru Sessu, te osječkog suca Zvonka Vekića, za kojeg kaže da mu se ‘približio’ prije svakog postupka u Osijeku. Spomenuo je još dvojicu sudaca iz Osijeka, Antu Kvesića i Darka Krušlina, te bivšeg predsjednika Državnog sudbenog vijeća Želja Šarića.

Mamić je lani pisao DORH-u

O svemu tome Mamić je, kako je rekao, lani obavijestio Državno odvjetništvo RH i ponudio se za svjedoka. Kaže da optužbe protiv sudaca može i dokazati.

USKOK je malo prije potvrdio da je 8. listopada prošle godine o Mamića dobio izjavu. Poslana im je kaže na sticku.

USKOK: ‘Sve se provjerava’

“Odmah po zaprimanju tog sticka USKOK je započeo s provjerama njegovog sadržaja koje su još uvijek u tijeku”, navode iz USKOK-a dodajući kako državno odvjetništvo uvijek i bez odgode poduzima sve zakonom predviđene mjere i radnje kada postoje osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti.

Drugim riječima istražitelji su potvrdili da provjeravaju osječke suce koje je Zdravko Mamić optužio za primanje mita.

dp

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

INDIJSKI IZBORNIK NAHVALIO HRVATSKU IGRU PROTIV ŠKOTSKE: Ovako rasterećeni možemo do kraja

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 3:1 nad Škotskom, u zadnjem kolu D skupine Eura, osigurala je plasman u osminu finala....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img