USPJEH KARIJERE SJAJNE ZADRANKE! SRUŠILA DRUGU NA SVIJETU, OSVOJILA HAMBURG, PA ZAPLAKALA: ‘OVO JE ZA TEBE…‘

0

Bernarda Pera osvojila je WTA turnir u Hamburgu tako što je finalnom susretu svladala drugu tenisačicu svijeta Estonku Anett Kontaveit s 2:0 u setovima (6:2, 6:4).

Djevojka rođena u Zadru nastupa pod američkom zastavom, a u subotu je do velikog uspjeha stigla nakon sat vremena i 14 minuta uvjerljive igre. Bernarda je tako upisala već 12. uzastopnu pobjedu, a svih 12 ostvarila je u dva seta.

Ovo su sigurno dva najbolja tjedna u karijeri ove 27-godišnjakinje koja trenira i priprema se u Zagrebu. Pera je, podsjetimo, prošloga tjedna osvojila turnir Budimpešti te se vratila u Top 100.

U pobjedničkom govoru prisjetila se i bivšeg trenera Kristijan Schneider koji je u travnju preminuo nakon duge borbe s teškom bolešću

‘Izgubili smo trenera, prijatelja, mentora. On je Kristijan Schneider. Bila sam sretna što me je trenirao, i ovo je njemu u čast. Nadam se da ću donijeti barem malo njegove strasti u ovaj svijet”, rekla je emotivna Bernarda na proglašenju.Trenutno je Pera 81. tenisačica svijeta, a početkom idućeg tjedna trebala bi stići do renkinga karijere, odnosno 54. mjesta, donose Športske novosti

Ivica R./Foto : ATP Hamburg