Ustavni stručnjak: ‘MOST se sveo na stranku koja funkcionira na daljinski upravljač s Pantovčaka’

0
Foto: screenshot

O rreferendumskoj inicijativi Mosta i njihovom su odnosu s predsjednikom Milanovićem oglasio se ustavni stručnjak Mato Palić

Evo što je napisao:

“Referendumska incijativa – činjenice i zaključci. Početna ideja MOST-a je bila isključivo referendum o COVID potvrdama (dokaz je objava na facebook-u doktora Petrova od 16. studenoga u 12:24h).

U razdoblju od objave o temi referenduma iz usta šefa MOST-a do objave referendumskih pitanja (04. prosinca 2021.) u referendumsku inicijativu se uključio još netko i sada je tema osim COVID potvrda i odlučivanje 2/3-skom većinom u Hrvatskom saboru.

Prvo pitanje je otvoreno višestruko podržao PRH Zoran Milanović. PRH po Ustavu Republike Hrvatske može raspisati ustavotvorni referendum samo na prijedlog Vlade i uz supotpis premijera. Obzirom da on takav supotpis ne bi mogao dobiti onda je iskoristio situaciju i uključio se u referendumsku inicijativu.

Cijela priča je otpočetka kristalno jasno isključivo politički obojena. MOST se od nekada zanimljive političke opcije s čak 19 mandata u Hrvatskom saboru sveo na stranku koja funkcionira na daljinski upravljač s Pantovčaka. Istina nije uvijek jako lijepa, ali je uvijek jako lijepo reći istinu” napisao je u Facebook objavi ustavni stručnjak Mato Palić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here