UZVRATIO DŽAFEROVIĆU Karamatić: ‘Armija RBiH je zločinačka vojska, u njoj su djelovali odredi s Bliskog istoka

0

Takozvana Armija RBiH je zločinačka vojska, rekao je predsjednik HSS-a u BiH Mario Karamatić, piše Bild.ba.On se osvrnuo na izjave bošnjačkog člana državnog vrha Šefika Džaferovića u kojima je Džaferović govorio o tome da Armija RBiH nije činila zločine

“Takozvana Armija RBiH je zločinačka vojska. U njoj su djelovali odredi s Bliskog istoka koji su ritualno odsjecali glave Hrvata i Srba i protjerivali nemuslimansko stanovništvo”, rekao je Karamatić.

Lider HSS-a u BiH dodaje i kako je svojom izjavom Džaferović uvrijedio više stotina tisuća bh. građana.

“Možda Džaferovića bole sva saznanja koja ima pa zato pokušava prikriti tu činjenicu i istovremeno uvrijediti više stotina tisuća ljudi u BiH koji su stradali od tzv. Armije RBiH”, zaključio je Karamatić u izjavi za portal Bild.ba.

Podsjetimo, bošnjački član Predsjedništva BiH u intervju televiziji Hayat negirao je da je Armija RBiH činila ratne zločine, kazavši kako je ta vojska vodila časnu borbu i borila se protiv zločina, a ako je zločina bilo da su to bili zločini pojedinaca.

Džaferoviću je najprije optužio Tužiteljstvo BiH da pokušava napraviti etnički balans u procesuiranju ratnih zločina, a potom ustvrdio:

“Etničkog balansa u izvršenju ratnih zločina nije bilo, pa ga ne može biti ni u procesuiranju. Nastavit ćemo se boriti protiv jedne takve pojave koja je očigledno vidljiva u Tužiteljstvu BiH, jer nitko mene ne može uvjeriti da to nije na sceni, ukoliko nema opužnica za masovna granatiranja Sarajeva, Goražda i brojnih drugih zločina po BiH. S druge strane, pokušava se napraviti neki udruženi zločinački poduhvat Armije RBiH koji uopće nije postojao. Armija RBiH je vodila časnu borbu. Zločini ako su bili, bili su zločini pojedinaca i oni trebaju odgovarati. Nikako nisu bili dio sustava. Sustav se borio protiv zločina koliko je znao i umio”, kazao je uz ostalo Džaferović.

Foto: screenshot