Foto: Facebook

Predsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić kupio je toaletni papir u Italiji i usporedio ga s onim iz Hrvatske. Iako je riječ o istoj cijeni, količine nisu ni približno iste. Na svom je Facebook profilu objavio usporedbu i upozorio građane na krađu.

– Kako nas kradu. Lijevo je toaletni papir kupljen u Italiji, desno je toaletni papir kupljen u Hrvatskoj. Cijena im je podjednaka, talijanski je malo jeftiniji, ali neznatno. Na prvi pogled ista cijena cca 4€ za 10 rola, ali nije baš tako. Rola talijanskog papira je puno kompaktnija i teži 147 g, a hrvatska rola teži tek 69 g! Više od duplo manje – napisao je Boras Mandić u svojoj objavi.

Nastavio je s usporedbom i brojao je papiriće koji se nalaze u jednoj roli. Naša rola ima 120 papirića, a talijanska 352 papirića istih dimenzija. Tako je došao do zaključka da će rola wc papira u Italiji trajati tri puta duže, odnosno da Hrvati sve plaćaju tri puta skuplje.

– Bilo bi dobro da se naše regulatorne agencije i udruge za zaštitu potrošača pozabave ovom temom. Kad su u našim trgovinama i ovako enormne cijene hrane i kućanskih potrepština bilo bi zgodno da bar točno znamo što za taj novac dobivamo! I naravno koje kvalitete! A do onda pravac Trst i Ilirska Bistrica – napisao je Boras Mandić.

Anita M.