Vatreni saznali protivnika na Final Fouru Lige nacija, čeka nas spektakl.

0
Foto: FifaWorldCup
Od 11 sati hrvatska reprezentacija saznala je protivnika u polufinalu Final Foura Lige nacija. Protivnici Vatrenima mogli su biti domaćin turnira Nizozemska ili naši stari znanci Španjolska i Italija.

Termini odigravanja utakmica su 14. i 15. lipnja te 18. lipnja, kada je na rasporedu finale te utakmica za treće mjesto. Jedno će se polufinale igrati na legendarnom De Kuipu u Rotterdamu, koji će ugostiti i samo finale, dok će se drugo polufinale i utakmica za treće mjesto igrati u Enchedeu, na stadionu De Grolsch Veste.

Hrvatska ima priliku za novi podvig

Hrvatska je u trećoj sezoni Lige nacija stigla do Final Foura i jedini je debitant na ovom mini turniru. Naša je reprezentacija do prilike za još jedan grandiozni uspjeh stigla nakon što je bila prva u skupini s braniteljem naslova Francuskom, Danskom i Austrijom.

Bila je to sjajna najava za ono što je slijedilo na Svjetskom prvenstvu, gdje su Vatreni samo četiri godine nakon svjetskog srebra uzeli brončanu medalju i tako još jednom zadivili nogometni svijet.

Parovi Final Foura Lige nacija: 

Španjolska – Italija (15. lipnja 20.45)

HRVATSKA – Nizozemska (14. lipnja 20.45)

Vatreni su s Nizozemskom igrali do sada dva puta, na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj Hrvatska je slavila u borbi za broncu 2:1, a 2008. su Nizozemci slavili 0:3.

Anita M.