‘Vatrogasac vječno živi u srcima onih koje je spasio”. Iza Gorana Komlenca ostali su supruga i dvoje male djece

0

Goran Komlenac (42), jedan od vatrogasaca s najduljim stažem u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Dubrovački vatrogasci, izgubio je život dok se s još stotinjak kolega vatrogasaca iz Dubrovačko-neretvanske županije borio s vatrom koja je divljala otvorenim prostorom na području Orašca – Gromače kod Zatona Dubrovačkog

Goran je iza sebe ostavio suprugu i dvoje male djece, jedno dijete staro tri godine, drugo tek tri mjeseca.Dubrovački vatrogasci jutros plaču. Teško pronalaze riječi kojima bi opisali tugu zbog gubitka dragog prijatelja i kolege. Njegov neposredni zapovjednik Stijepko Krilanović, kaže da je bio najspremniji vatrogasac u postrojbi.

– Redovno se natjecao na Fire Combat, vatrogasnom natjecanju po cijeloj Europi. Sasvim je bio posvećen svom poslu i obitelji, bio je i predsjednik našeg sindikata, borio se za prava vatrogasaca. O njemu sigurno možete sve najbolje napisati bez i trunke pretjerivanja – rekao je zapovjednik Krilanović.

Goran Komlenac se kao dječak s obitelji doselio u Oračac, kao dijete majke iz Orašca i oca iz Slavonije. Njegov otac je bio policajac koji je u ratu izgubio život na dubrovačkom području.Njegovi kolege iz JVP Dubrovački vatrogasci su duboko potreseni kao i svi oni koji su ga poznavali.

U neformalnim razgovorima, svatko od njegovih poznanika za njega ima samo riječi hvale. I čini se kako u slučaju Gorana Komlenca to nisu samo floskule.Požar je izbio u nedjelju poslijepodne, Goran je sa svojim dečkima prvi došao na požarište.

Kako je došlo do ove tragedije tek se treba istražiti.Od Gorana Komlenca prijatelji se i kolege cijelo jutro opraštaju na društvenim mrežama, kažu da im se ovakva tragedija još nikad nije dogodila.

– Obranili smo kuće, izgubili smo kolegu – tužni su.

Goran Komlenac profesionalni je vatrogasac bio 21 godinu i dva mjeseca, a i prije toga se s vatrom borio kao član DVD-a Orašac.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izrazio je sućut Goranovoj obitelji, kolegama i prijateljima uz poruku da “vatrogasac vječno živi u srcima onih koje je spasio”.

Izvidi će pokazati kako je došlo do pogibije vatrogasca, no već sada se mogu čuti različite verzije priča koje dovode u pitanje je li Kolmenac stradao direktno od požara ili se prethodno dogodila neka nesreća.Prema neslužbenim informacijama, Kolmenac se navodno odvojio od grupe vatrogasaca te su ga oni tražili cijelo poslijepodne i nisu ga uspijevali dobiti na mobitel. Ishod je, nažalost, tragičan.

Vatrogasci su tijekom noći požar stavili požar pod kontrolu, ali su cijelu noć osiguravali požarište. Vatra je zahvatila 87 hektara, u pomoć vatrogascima stigla su i četiri kanadera.

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović kazao je danas kako je požar nezgodan jer je u pitanju gusta borova šuma. Cijelo vrijeme gašenje im je otežavao jak vjetar.

Izraze sućuti obitelji poginulog vatrogasca uputili su predsjednik Sabora Gordan Jandoković i premijer Andrej Plenković, javlja Maxportal

Ivica R.