Već od večeras slijedi nam promjena vremena i kraj toplog razdoblja

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Neuobičajena listopadska toplina i suša neće još dugo!
Od utorka slijedi nešto sasvim drugo!

Sve je bliži kraj ovog iznadprosječno toplog razdoblja, i još pretežno suhog i dugog kao rijetko kada u ovom dijelu godine, ponegdje i rekordnog! Dodatno će ga produljiti sve oblačniji ponedjeljak, a u kišoviti utorak će osjetno zahladnjeti, i to toliko da će u gorju potkraj dana padati i snijeg, najprije samo u najvišim dijelovima Gorskoga kotara, a tijekom srijede vjerojatno i u nižem gorju, te u Lici. Premda još nije pouzdano hoće li i koliko smetati u prometu te treba li zbog njega već stavljati zimske gume, putnicima kroz gorsku Hrvatsku najbolje je biti na oprezu. Uostalom, obaveza zimske opreme je uskoro, za manje od 3 tjedna.

Ako već ne zimsku opremu za vozila, svakako je dobro pripremiti topliju odjeću, i to ne samo na kopnu, nego i na Jadranu, gdje će od utorka navečer do petka prijepodne osjet hladnoće zbog pada temperature dodatno pojačavati bura – umjerena i jaka, posebice podno Velebita i olujna, barem na udare, koji će onemogućavati normalno prometovanje. No, već za vikend je sve veća vjerojatnost južine i novog porasta temperature iznad prosječnih vrijednosti za početak studenoga.

Ponedjeljak: još relativno toplo, ali i sve oblačnije…

U Dalmaciji će prevladavati sunčano, ali ujutro uz moguću mjestimičnu maglu, osobito na širem zadarskom području, prema večeri pak sa sjevera sve više oblaka. Jutro u unutrašnjosti hladno uz mraz, ponajprije u sinjskoj kotlini, a danju temperatura između 22 i 25 °C.

Na jugu Hrvatske sunčano te i dalje ugodno toplo uz dnevnu temperaturu do 24 °C. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni pa će i more biti mirno ili malo valovito, temperature čak i 23 °C.”

Od utorka hladnije, kišovitije, vjetrovitije…

Na Jadranu će kiše, ponegdje i grmljavine u utorak najprije biti na sjeveru, a u noći na srijedu doći će i do juga. U utorak navečer podno Velebita će zapuhati jaka i olujna bura, koja će se u srijedu proširiti duž cijele obale te donijeti probleme u prometu, ali i pojačavati osjet hladnoće. U petak bura slabi, a kiša je moguća uglavnom na jugu. No, već u subotu će kišovitije vjerojatno opet biti duž cijele obale.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

PITALI SMO IH i dali priliku da ODGOVORE!

Danas smo dobili nekoliko upita zašto na našim stranicama nema aktualnog načelnika i ekipe iz HDZ-a....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img