(Foto AEK Insider/Twitter)

POLICIJA je krenula u akciju uhićenja pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys zbog europskog uhidbenog naloga koji je došao iz Atene.

Policija je postupila prema uhidbenom nalogu i uhitila više navijača. Uhićen je devet pripadnika Bad Blue Boysa. Policija zasad ne želi službeno ništa potvrditi i to iz, kako navode, “taktičkih razloga”. Za jednim pripadnikom BBB-a se još uvijek traga.

Podsjetimo, u Zagreb su stigli europski uhidbeni nalozi za navijače koji su nakon nereda pobjegli iz Grčke, objavio je današnji Jutarnji list pozivajući se na neslužbene izvore. “Uhitite i izručite nam ove Bad Blue Boyse” – navedeno je to u zahtjevu grčkih vlasti s listom od desetak imena Dinamovih navijača koje sumnjiče da su sudjelovali u neredima u Ateni večer uoči utakmice 2. pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama 7. kolovoza, u kojima je smrtno stradao 29-godišnji navijač AEK-a Michalis Katsouris.

Ne zna se tko je na listi i za što ih točno terete

Da su europski uhidbeni nalozi stigli hrvatskom pravosuđu, potvrđeno je neslužbeno iz više izvora u pravosuđu, ali tko je na listi osoba za koje su zainteresirane grčke vlasti i za što ih točno terete – ne zna se.

Da su izdani europski uhidbeni nalozi (EUN), potvrdio je i izvor blizak Bad Blue Boysima i njegova se informacija pokazala točnom, ali ni on ne zna za što se točno terete hrvatski navijači. 

Kako se neslužbeno doznaje, radi se o navijačima koji su bili registrirani prilikom ulaska u Grčku, njihova je imena grčkim vlastima dostavio hrvatski MUP prije nego što su krenuli u Grčku, ali su oni nakon nereda uspjeli napustiti tu zemlju.

Pobjegli trajektom?

Kako su rekonstruirale grčke vlasti, većina njih prvo je trajektom otputovala u Italiju te se kopnenim putem vratila u Hrvatsku.

Među onima čija su imena bila na popisu navijača koji su se vratili su i neki istaknuti vođe BBB-a, za koje se spekuliralo da su također sudjelovali u neredima ili imali značajnu ulogu u incidentima.