23/06/21

(VIDEO) 76. OBLJETNICA BLEIBURŠKE TRAGEDIJE Komemoracija na Lovrincu: “Nismo ovdje zato što nekoga mrzimo, nego zato što svoje volimo”

Must Read

Povodom obilježavanja 76. obljetnice Bleiburške tragedije, u organizaciji koordinacija ratnih postrojbi SD županije, braniteljskih udruga Grada Splita i stradalačke udruge iz Domovinskog rata Grada Splita i SD županije, koja je početak Križnog puta i velikog stradanja hrvatskog naroda u novijoj povijesti, danas 14.05. s početkom u 10 sati održana je komemoracija na gradskom groblju Lovrinac, kod spomen obilježja Domobranima, iz razloga što je to mjesto najbliže masovnoj grobnici.

“Neka svi oni do kojih dopire ovaj glas i slika, pokušaju shvatiti da ne mogu uništiti ovakva okupljanja, jer nama uz prenošenje sjećanja na prošle događaje, naše bake i roditelji nisu prenijeli mržnju, nego uspomenu u svjetlu kršćanske vjere. Nismo danas ovdje zato što nekoga mrzimo, nego zato što svoje volimo i za njih se molimo i njihov život Božjem milosrđu preporučujemo”, poručuju iz koordinacija ratnih postrojbi SD županije, braniteljskih udruga Grada Splita i stradalačke udruge iz Domovinskog rata Grada Splita i SD županije.

Kako je to izgledalo danas na Lovrincu pogledajte u Galeriji  fotografija i videu: 

T.R.I./Foto: Dugopolje.org

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

INDIJSKI IZBORNIK NAHVALIO HRVATSKU IGRU PROTIV ŠKOTSKE: Ovako rasterećeni možemo do kraja

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 3:1 nad Škotskom, u zadnjem kolu D skupine Eura, osigurala je plasman u osminu finala....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img