(VIDEO) ANTE TOMIĆ S DRUGE STRANE DRINE: NAVIJAM DA VUČIĆ USPIJE, A DA HRVATSKA IZGUBI SAV SUVERENITET

  0
  Foto: Screenshot YouTube

  Povodom Beogradskog sajma knjiga koji se prvi put održava nakon pandemije koronavirusa kolumnist Jutarnjeg lista Ante Tomić gostovao je kod mega popularanog Zorana Kesića u emisiji “24 minute sa Zoranom Kesićem” koja se prikazuje na srpskoj Nova.s televiziji, a na You Tubeu ima više stotina tisuća pregleda.

  Tomić je predstavljen kao pisac “iz bratske po potrebi može i ustaške Hrvatske”. Kolumnist Jutarnjeg je na početku emisiju kazao da je Beogradski sajam knjiga “možda najvažnija kulturna manifestacija, a bez konkurencije najvažnija književna manifestacija u regiji”.

  Govoreći o svojoj knjizi “Čudo u Poskokovoj Dragi” u kojoj piše o korumpiranim političarima i osobama iz javnog života, Tomić je kazao da su pravi “poskoci u hrvatskoj vladi te da ih ima puno, da je većina takvih te da su bahati, zli, prljavi i odvratni”.

  Naglasio je da je zadovoljan što je Hrvatska u Europskoj uniji, ali ne zbog onoga što Hrvati inače ističu. Dodao je da je većini Hrvata najvažniji novac EU-a, a još važnije to što Srbija nije članica. Tomić je pritom ocijenio da bi se Hrvati odrekli svih milijardi, samo da Srbija nikada ne postane članica EU-a.

  Tomić: ‘Dobro što EU nameće pravila Hrvatima’

  Dodao je da su u Hrvatskoj utjecajni Hrvatska biskupska konferencija i katolički fanatici koji zahtijevaju da se zabrani abortus i da bi  Plenković, koji se ulizuje fanaticima vrlo rado popustio, ali ne smije jer se u EU-u ne smije zabraniti abortus. “To je nešto što je cementirano. Cementirana je neka vrijednost i mi smo tu zaštićeni iz Bruxellesa.” Hrvate u EU-u usporedio je sa slaboumnim ujakom kojemu je oduzeta radna sposobnost pa mu je imenovan skrbnik.

  “Tako su slaboumni Hrvati dobili nekog razumnog koji nešto odluči. Ja bi njima zapravo dao veće ovlasti.” Na pitanje voditelja o gubitku suvereniteta, Tomić je kazao da bi ga veselilo da “Hrvatska izgubi sav suverenitet i prenesemo to nekim razumnijim ljudima”. “Jedan moj prijatelj kaže da bi trebali  objaviti natječaj za najpovoljnijeg okupatora”, kazao je Tomić.

  Na pitanje može li Srbija da “stisne i da prdne”, kakao je kazao voditelj, odnosno može li ući u EU, ali da ne uvede sankcije Rusiji, Tomić je odgovorio:

  “Navijam za Vučića da uspije da ga u Bruxellesu skroz ne otpile, ali treba pogledati koji su prioriteti Srbiji i Srbima. Nedavno sam gledao popis stanovništva u Rusiji u kojem piše da u Ruskoj Federaciji živi 3 500 Srba, a toliko im ima u malo dužoj ulici u Beču. Možete doći u Beč, popraviti auto, najest se, napit, masirat, obaviti liječnički pregled, a da uopće ne znate njemački. Postoji neki  srpski Beč od sto tisuća ljudi i neka mi netko objasni kako je tih  100 tisuća manje važno od 3,5 tisuća Srba koji žive u Rusiji.

  Govoreći o hrvatsko-srpskim odnosima rekao je da on funkcionira odlično, da mu granice ne predstavljaju prepreku, osim zadnja tri puta kad se ga, bez objašnjenja, na granici držali po tri ili četiri sata, prenosi Maxportal.