VIDEO Groblje Wagnerovaca potvrđuje sve zapadne obavještajne podatke. Ovo je samo jedno od njih

0
Foto: Snimka zaslona/Twitter

Zapadne obavještajne službe često obavještavaju javnost o ruskim gubitcima u Ukraini, s posebnim osvrtom na gubitke plaćeničke vojske Putinovog “kuhara” Prigožina tzv skupine “Wagner” koja je posebno velike gubitke imala u bezglavim jurišima na ukrainski Bakhmut.

Wagner grupa je uz staro plaćeničko jezgro koje upravlja postrojbama popunjena najgorim ljudskim šljamom pokupljenim iz ruskih gulaga, koji služi zatvorske kazne zbog ubojstava, pljački, silovanja ili trgovinom narkoticima. Taj ljudski šljam namamljen je u ovu postrojbu primamljivim obećanjima kako će im svi grijesi biti obrisani u zamjenu za šest mjeseci službe u Ukraini.
Po obavještajnim podatcima temeljenim na izvorima iz ove skupine do sada je samo 126 kažnjenika dobilo otpust nakon odsluženja svog roka u Ukraini, a brojka koja govori o broju poginulih ili na druge načine izbačenih iz stroja kreće se oko 30 000.
Znakovito je i to, da čak i ako prežive tih šest mjeseci ne žele ih otpustiti iz službe što je najjasniji podatak o velikim gubitcima i nedostatku ljudstva za borbu.
Da brojke nisu samo puko pretjerivanje iz propagandnih izvora najbolje pokazuje video koji pokazuje samo jedno od groblja na koje su sahranjeni isključivo Wagnerovci što se vidi i po vijencima na svakom grobu