(VIDEO) LUCIJAN MASLAĆ IZ HSP-a ODRŽAO LEKCIJU IZ DOMOLJUBLJA VLADAJUĆEM HDZ-U I DP-U!

0


Lucijan Maslać, gradski vijećnik HSP-a, na 4. Sjednici Gradskog vijeća Velike Gorice zatražio je raspuštanje Odbora za imenovanje ulica i trgova zbog njihovih skandaloznih odluka na štetu palih hrvatskih branitelja i zbog još skandaloznijeg obrazloženja zašto ne žele novoformiranu ulicu u Velikoj Gorici imenovati ni po jednom od dvojice predoženih, palih Velikokogiričana, hrvatskih dragovoljaca, koji su živote izgubili braneći Vukovar.


U njihovom pisanom obrazloženju Vijeću gradske četvrti koje je izglasalo i uputilo zahtjev za imenovanje nove ulice po palim braniteljima, naime stoji da, citiramo: „članovi odbora imaju zajednički stav da se ulice ne imenuju po palim braniteljima“ što je svakako tužni presedan u Republici Hrvatskoj!


Zbog toga Lucijan Maslać traži raspuštanje pomenutog odbora i imenovanje novog odbora u kojem bi bili domoljubno osviješteni članovi.

Predsjednik sadašnjeg odbora koji će ući u anale po skandaloznom obrazloženju jest Vjekoslav Iža, član Domovinskog pokreta! Iža u njemu sjedi zajedno s članovima koalicijskog partnera HDZ-a kojeg su sa svoje „tri ruke“ doveli na vlast i čine većinu u tom odboru.


Revoltiran ovakvim odnosom prema ljudima koji su dali živote za domovinu, Lucijan Maslać je na početku izlaganja, s govornice pročitao imena i prezimena svih stotinudvadeset i jednog velikogoričkog branitelja koji su poginuli po raznim hrvatskim bojištima!


Optužio je vladajući HDZ da stoji iza odluka da se jedan po jedan, odbiju oba prijedloga gradske četvrti.


Najprije je odbijen od Vijeća izglasani prijedlog da se ulica zove po Tihomiru Tomašiću Tihici, koji je bio pripadnik HOS-a u Vukovaru i koji je kao ranjenik iz vukovarske bolnice odveden i pogubljen na zloglasnoj Ovčari. Tihomir je bio dijete roditelja koji su preživjeli Križni put i koji su poslije bili politički zatvorenici u doba komunističke diktature.


Drugi prijedlog Vijeća gradske četvrti je bio da se ulica zove po Mladenu Amstrongu Grofu, također pripadniku vukovarske satnije HOS- a koji je poginuo u borbama na krvavom Sajmištu. Mladen je tada, odlazeći iz sigurnosti svoje Velike Gorice u pakao Vukovara ostavio iza sebe suprugu i dvoje malodobne djece.


Prijedlozi su odbijeni na tridesetu godišnjicu njihovog stradanja, a složni su u tome bili članovi HDZ-DP koalicije s obrazloženjem kojeg vrijedi još jednom ponoviti na sramotu stranaka koje se nazivaju domoljubnima: „članovi odbora imaju zajednički stav da se ulice ne imenuju po palim braniteljima“!

Anita M./Foto: I.Gašpar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here