VIDEO: NEDOPSTIVO Srbi kod Srebrenice uz četničke pjesme slavili pravoslavnu Novu godinu

0
Foto: Screenshot

“Oj, četnici Ravne gore, zbijajte se u redove. Zbijajte se, brat do brata, da skinemo jaram s vrata”. Ovi su stihovi, u noći između 13. i 14. siječnja, odjekivali u brdima oko Srebrenice. U samostanu Karno proslavljala se pravoslavna Nova godina. 

Domaćin je bio ‘iguman’ Luka Babić., piše Istraga.ba, a gosti su došli iz Srbije. Predvodio ih je Mlađan Đorđević, bivši savjetnik srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, danas “humanitarac” koji je osnovao organizaciju “Naša Srbija” i vođa “Pokreta Oslobođenje”. Ukratko – rusofil sa sjajnim vezama u Srpskoj pravoslavnoj crkvi i četničkim udruženjima, navodi spomenuti portal.

“Stigoh u manastir Karno iznad Srebrenice, kod igumana, oca Luke, gde ću sa braćom iz Srbije i Srpske dočekati pravoslavnu Novu godinu”, napisao je 13. siječnja Mlađan Đorđević.

Organiziran je i vatromet, a gosti su se, poslije toga vratili četničkim pjesmama.
“Na sred gore Romanije, četnički se barjak vije. Pa, neka ga, nek se vije, donet nam je iz Srbije. Doneo ga Čiča Draža i njegova gorska straža”, glasili su stihovi jedne od pjesama koje su Srbi te noći pjevali u blizini Srebrenice, donosi Direktno.hr

Anita M.