Foto: Screenshot

Kapetanica Lexi koja s Ivanom Pernarom plovi po Karibima i uči ga jedrenju, a on joj zauzvrat pomaže na brodu objavila je u ponedjeljak novi video blog u kojem je opisala dramatične dane koje su ona i Pernar proveli na brodu.

Objavu je započela čitanjem poruke koju je dobila, a u kojoj stoji kako su dva dana ranije u blizini mjesta gdje su usidreni u St. Vincentsu u 2.30 ujutro dvojica maskiranih pljačkaša upali na jedan brod, pišu 24sata.

“Vlasnik je spavao u prednjoj kabini i probudio se kada su ga počeli gušiti. Jedan od njih je imao pištolj. Vlasniku broda su stavili vreću preko glave i pokrali sve vrijedne stvari, video kameru, mobitel, laptop. Tražili su kokain i novac, ali na brodu nije bilo droge. Uzeli su mu veću količinu američkih dolara. Prije bijega s broda, vlasnika su vezali, a nakon što su otišli uspio se osloboditi i pozvati policiju”, navodi Lexi.

Video blog se potom nastavlja sljedeće jutro u kojem prepričava kako su proveli noć nakon što su doznali da oko njih vrebaju pljačkaši.

“Noć smo proveli mirno, nije bilo nikakvih pokušaja upada. Blizu nas je usidreno još brodova i jedrilica, pa sumnjam da bi pljačkaši upadali na brod dok je toliko brodova oko nas, ali svejedno sam spavala s nožem. Danas idemo prema St. Luciji, a nakon toga krećemo za Martinique. Nekad sam izbjegavala St. Luciju, jer je stopa kriminala tamo velika, ali okušat ćemo sreću”, rekla je.

Potom se u videu prvi put pojavljuje Pernar koji sjedi dok Lexi upravlja kormilom i uglavnom šuti i gleda u more. 

Anita M.