(VIDEO) PREDLAŽU REFERENDUM O PRIPOJENJU RUSIJE NIZOZEMSKOJ: “Naš kralj William IV također je vaš kralj,…”

0
Foto; Screenshot
Nizozemski TV voditelj komičar Arjen Lubach otkriva zašto Rusija pripada Nizozemskoj. Zato se raspisuje referendum – pozivaju se Rusi da glasaju.

Najprije ćemo ih bombardirati, protjerati ili pobiti sve Ukraince, a zatim preostale pitati: Želite li postati Rusija?” – na ovaj način najavio je Arjen Lubach svoju emisiju na temu referenduma na ukrainskim okupiranim teritorijama od strane rusosoldateske.

Lubach je rekao da ruski predsjednik Vladimir Putin organizira referendum u zemlji prema kojoj nema teritorijalnih zahtjeva, a ako to može učiniti Putin, onda to može i Nizozemska u Rusiji. “Naš kralj William IV također je i vaš kralj”, tvrdi narator u videu s engleskim titlovima koji je u proteklih dana pogledan nekoliko milijune puta na raznim platformama.


Video je emitiran u sklopu De Avondshowa s Arjenom Lubachom, koji je emitiran u srijedu navečer. Proizveden je nedugo nakon što je Putin najavio referendum o povezivanju okupiranih područja s Rusijom. Prema videu Nizozemska bi mogla održati referendum u Rusiji o pripajanju Nizozemskoj zbog dugih povijesnih veza dviju zemalja.

“Naš kralj William IV također je vaš kralj. Budući da se 1816. Ana Pavlovna, kći cara Pavla I., udala za Vilima II., pretka Vilima IV. I da, njegov ruski je bio užasan, ali i njezin nizozemski, i to je dobro funkcioniralo godinama”, tvrdi video.

Video također sadrži fotografiju Putina kako pije Heineken sa svojim kraljem Willemom-Alexandrom na Olimpijskim igrama 2014., te napominje da Putinova kći godinama živi u Voorschotenu. “I vjerujte mi: ne živite tamo za zabavu, ali biste za svoju pravu domovinu.”

Video se nastavlja, navodeći: “Ima još jedna prednost: kada se pripojite Nizozemskoj, vaši sinovi ne moraju ginuti u besmislenom ratu protiv Ukrajine.”

Ako Rusija postane 13. nizozemska pokrajina, moguća imena mogla biti “Rusburg, Rustrecht, Gooi- Russia, East-Holland, Fruslan ili Over-Russel.”

U 2017. Lubach je također postao viralan s dva videa o međunarodnoj politici – jednim pod naslovom America First, Netherlands Second o Donaldu Trumpu i jednim pod naslovom Nonsensical Rifle Addiction o američkim zakonima o oružju