Foto: Screenshot YouTube

Portal Dugopolje je dobio video na kojem se pojavljuje izvjesna Milka Veselinović iz Štikade nekadašnja Općina Gračac, sad Općina Lovinac, koja je prva “inagurirala” pjesmu koja je kasnije postala poznata kao pjesma četničke kolone koja maršira ulicama razrušenog Vukovara uz poznatu četničku ikonografiju.

Radi se o video uratku koji je po našim izvorima nastao na jednom od “mitinga istine” na Plitvicama 02. svibnja 1991. godine  kada je u organizaciji Srpske demokratske stranke održan “marš mira“ na Plitvičkim jezerima koji je za cilj imao daljnju destabilizaciju Hrvatske i napad ekstremnih i alkoholiziranih Srba na policijsku postaju MUP-a RH.


Dakle, Milka u kameru govori “Slobodane šalji nam salate biće juve klat ćemo Hrvate!”. Dok njena kolegica spominje Stipu Mesića i izruguje se s načinom na koji govori Stipe Mesić, Milka joj “uzvraća” psovkom Stipe Mesića

Na nekoliko izvora pokušali smo provjeriti gdje je i što danas radi Milka Veselinović i misli li još uvijek ono što je izgovarala u svibnju 1991. godine na četničko mitingu, ali nismo uspjeli doći do vjerodostojnih informacija.

Anita M.