(VIDEO) UKRAINOM GRME ‘ČAVOGLAVE’! Njihova nova obrada Thompsonova hita ZVUČI JEDNAKO MOĆNO

  0
  Foto GLAVNI STOŽER ZSU
  Na ukrajinskom radiju “ROKS” sa sjedištem u Kijevu, u eteru je premijerno puštena pjesma Солдати з України (Ukrajinski vojnici) koja je originalan prepjev pjesme Bojna Čavoglave, hrvatskog glazbenika i dragovoljca Domovinskog rata, Marka Perkovića Thompsona.

  Puštena u eter

  Na ovu ideju došao je ukrajinski branitelj Daniel, pripadnik 206. bojne, koji je sa svojim suborcima pjesmu prilagodio trenutnim okolnostima – obrani Ukrajine od ruske invazije. Prije nego je puštena u eteru radiopostaje, voditelj je napomenuo kako se radi o izvornoj pjesmi Thompsona koji je svoju zemlju branio tijekom velikosrpske i JNA agresije 1991. godine.

  Prva verzija nastala još 2015. godine

  No, ovo nije prvi puta da se ukrajinski vojnici bodre najpopularnijom hrvatskom jurišnicom. “Bojna Čavoglave” Ukrajinom se orila još 2015. godine kada je prepjev na akustičnoj gitari, a spot montiran od snimaka sukoba ukrajinskih snaga sigurnosti s proruskim separatistima. Ova ukrajinska verzija nazvana je “Mi najjači”, a te je godine doslovno “eksplodirala” u tamošnjoj javnosti, donosi Dnevno.hr


  Ivica R.