Foto: Saborska TV

Hvatski sabor nastavlja rad aktualnim prijepodnevnom koje se trebalo održati na početku jesenskog zasjedanja prije dva tjedna, ali je odgođeno zbog spriječenosti premijera Andreja Plenkovića koji je bio u izolaciji zbog zaraze koronavirusom.

Na aktualnom prijepodnevu pitanja će postaviti 40 zastupnika. Ždrijeb je odlučio da će prva biti Dragana Jeckov (SDSS), a posljednji Željko Reiner (HDZ). Nakon aktualnog prijepodneva Sabor će poslijepodne raspravljati o dopunama. Na samom početku sjednice, Miro Bulj dobio je dvije opomene.

– Besmislena je ova sjednica. Nakon neviđene krađe ovdje se jedino trebalo raspravljati o ostavci Vlade i samoraspuštanju Sabora. Narod je izgubio nadu – kazao je pa dodao: “Došao sam iz Sinja da ovo kažem”.

Opomenu je nakon njega dobila i Karolina Vidović Krišto. Tražila je povredu Poslovnika jer Sabor nije uvrstio u dnevni red njen prijedlog da se raspravlja o Danijelu Žambokiju, predsjedniku Upravnog vijeće HERA-e.

–  Žamboki je kritovorio svoj životopis, asistirala mu je Vlada, Vi niste reaagirali, niste tu  točku uvrstili u dnevni red. Štiteći g. Žambokija osobno ste odgovorni za pljačku u Ini…

– Nemojte pričati besislice,  to nije povreda poslovnika nego politički govor. Dobivate opomenu, kazao je Jandoković.

Vidović Krišto nastavila je govoriti, a nakon još dvije opomene izgubila je pravo govora, a potom je i izbačena sa sjednice.

– Sada morate napustiti Sabor, rekao joj je Jandroković

–  Završit ćete kao Vaš idol Sanader, ovo nije Sjeverna Koreja, nego Hrvatska, poručila mu je Krišto.

– Odradili ste svoju predstavu, sigurno ćete biti u medijima. Čestitam vam na tome, ali morate napustiti sabornicu – rekao je Jandroković zastupnici.

Bulj se ponovno javio i kazao kako se “omalovažava zastupnica”. Ponovio je kako se treba raspravljati samo o pljački i Ini pa je dobio treću opomenu i izgubio pravo govora.  –

Još bi vam nešto želio reći, ali ne mogu javno. Ne bi vama bilo baš zgodno, pitajte suradnike koji su blizu vas – kazao je Jandroković Bulju – prenosi Maxportal.

Ivica R.