Friday, September 17, 2021
HomeVijestiHrvatskaVidović Krišto: Na čijoj jahti ljetuje ministar Marić??

Vidović Krišto: Na čijoj jahti ljetuje ministar Marić??

ZASTUPNIČKO PITANJE O LUKSUZNOM LJETOVANJU MINISTARA

Dok standard hrvatskih građana rapidno pada, ministri demonstriraju svoju raskoš i prijezir prema svojim građanima.

Zastupničko pitanje:

Pad životnog standarda hrvatskih građana poprima dramatične okvire. Prije nekoliko dana financijska agencija FINA objavila je da je u prvih sedam mjeseci ove godine broj blokiranih građana porastao za 4,8%, čime se ukupan broj blokiranih građana popeo za 11.024 na 242.686.

Ako se uzme ukupan broj stanovništva, to znači da je više od 5% građana u Hrvatskoj blokirano. Za pretpostaviti je da je većina blokiranih osoba radno sposobno stanovništvo, što znači da je blokiran ogroman broj onih građana koji su u aktivnom radnom odnosu. Struktura kamata na sveukupan dug blokiranih osoba je posebno signifikantna jer iznosi nevjerojatnih 38%.

Kada se ovim dramatičnim brojkama pridodaju činjenice iz izvješća Europske komisije, prema kojima je hrvatsko pravosuđe najgore u EU a hrvatski građani imaju najlošiju platežnu moć odmah poslije Bugarske, onda se postavlja opravdano pitanje – tko je odgovoran za navedeno stanje, te što oni koji su najodgovorniji za gospodarsko stanje u RH, a to je hrvatska vlada, čine da se to stanje promijeni?

U medijima je objavljeno da potpredsjednik Vlade i dugogodišnji ministar financija, Zdravko Marić, svoj godišnji odmor provodi na luksuznoj jahti. Upravo je resor navedenog ministra najodgovorniji za broj blokiranih hrvatskih građana, čije su blokade vrlo često protuzakonite, a za naglasiti je da je sam Ovršni zakon najnepravedniji i najbezobzirniji prema svojim građanima u cijeloj Europskoj uniji. U medijima je objavljeno kako upravo ministar financija svoj godišnji odmor provodi na luksuznoj jahti.

Slijedom navedenog, molim Vas odgovorite mi:

1. U čijem je vlasništvu navedena jahta?

2. Ukoliko jahta nije u vlasništvu ministra financija, to znači da je nečiji gost.

Molim informaciju tko je ugostio ministra Marića na svojoj jahti?

S poštovanjem, Karolina Vidović Krišto

ZASTUPNICA

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments