Foto: snimka zaslona YouTube

Pjevačica i voditeljica Vlatka Pokos na Instagramu je komentirala presudu Vrhovnog suda u slučaju Tomislav Saucha i Sandra Zeljko.

Vrhovni sud potvrdio je prvostupanjsku presudu kojom je Tomislav Saucha, predstojnik ureda tadašnjeg premijera Zorana Milanovića, zbog lažirnja putnih naloga osuđen na tri godine, a njegova nekadašnja tajnica Sandra Zeljko na četiri i pol godine zatvora.

Pokos smatra da je Sandri Zeljko nanesena nepravda.

“Vjerujem da će se naći puno stručniji od mene koji će prokomentirati posljednju u nizu apsurdnih, nepravednih i neshvatljivih presuda hrvatskih sudova, onu donesenu u slučaju Saucha/Zeljko. Nemam namjeru ovdje opravdavati bilo kakvu krađu ili zlouporabu položaja, ali nemoguće je ne primijetiti nevjerojatnu pristranost i neujednačenost presuda u Hrvatskoj”, napisala je Vlatka te navela primjere Rene Sinovčića i Šime Erlića.

“Stoga je nemoguće oteti se dojmu da je presuda gospođi Zeljko duboko nepravedna i katastrofalna. Nipošto ne želim opravdavati bilo kakvo njeno nepošteno i ilegalno postupanje, ali dojam promatrača jest da je drakonski kažnjena za svoje grijehe, čak i više od svoga šefa. Zdravi razum nam govori da bi kazna trebala biti u skladu s razinom moći i odgovornosti. Ali, ne u Hrvatskoj u kojoj najveći lopovi dobivaju smiješne ili nikakve kazne, a na malim ljudima se sustav iživljava”, piše Vlatka.

“Tretman koji je gospođa Zeljko dobila u medijima je krajnje neprofesionalan i gadljiv. Neprestano naglašavanje sadržaja njenog ormara je čisti seksizam i iživljavanje na nemoćnoj osobi koja nema nikoga da je zaštiti. Bez obzira na njen zločin, ovakvo javno iživljavanje i drakonsku kaznu nije zaslužila. Prilično sam sigurna da će na Europskom sudu za ljudska prava dobiti zadovoljštinu jer pošteno i fer suđenje nije imala u Hrvatskoj. Osobito u usporedbi s moćnim i bahatim, politički umreženim lopinama i kriminalcima koji se poštenim građanima (kojih je sve manje) Hrvatske smiju u lice, a kojima moralno propala Hrvatska obiluje”, zaključila je objavu.