Foto:HRT

Vozač kombija poginuo je u subotu ujutro u teškoj prometnoj nesreći u Vinkovcima u kojoj je s osobnim automobilom sudjelovao i ministar obrane Mario Banožić.

Kako smo neslužbeno doznali, vozač kombija je 40-godišnjak iz Privlake. Riječ je o vlasniku obrta za građevinske radove, koji je vjerojatno išao na gradilište prema Vinkovcima. Iza njega su ostalo supruga i dvoje maloljetne djece.

Banožić je vozio osobni automobil i navodno je, doznaje portal 24 sata, po magli obilazio kamion te se zabio u kombi.

Prema preliminarnim i neslužbenim podacima, kod Banožića nije utvrđena alkohola, a navodno je bio na putu u lov.

O nesreći u kojoj je sudjelovao ministar obrane Mario Banožić u podnevnom Dnevniku HTV-a izvijestio je novinar Igor Rotim.

– Ono što možemo sigurno reći u ovom trenutku naslanja se na priopćenje Ministarstva obrane i glasnogovornika Vlade Marka Milića, koji su potvrdili da je ministar obrane Banožić sudjelovao u tragičnoj prometnoj nesreći rano jutros na izlazu iz Vinkovaca prema Županji. Ujedno su izrazili sućut obitelji poginulog vozača kombija. Riječ je o 40-godišnjem vozaču, vlasniku navodno građevinske tvrtke iza kojeg su ostali supruga i dvoje djece, rekao je Rotim.

– Što se tiče stanja ministra Banožića, ono što smo uspjeli doznati je da je riječ o ozbiljnijim ozljedama, ali da stanje nije opasno za život, dodao je.

– Ono što se neslužbeno doznaje je da je ministar navodno krenuo u lov osobnim automobilom, terenskim vozilom. Znamo da je padala kiša, da su kolnici bili mokri i da je bila magla. Je li bila riječ o pretjecanju kamiona, kao što se negdje spominje, ili nije, za to ćemo ipak pričekati da završi očevid, izvijestio je Rotim.