Najpoznatiji ljubavni par u hrvatskom životinjskom svijetu nastavlja svoju prekrasnu priču. Rodan Klepetan vratio se ovih dana svojoj Malenoj u Brodski Varoš, javlja dnevnik.hr.

Klepetan se 19. godinu zaredom vratio svojoj Malenoj.

”Ma ja sam rekao svima da neće doći prije 10. jer vidite kakvo je nevrijeme. On ima sve gotovo – i hranu i gnijezdo kod kuće. Došao je 11. u 15 sati. Otišao sam gore na gnijezdo s njime da vidim kako izgleda. Sad je sve u redu. Možda će za desetak dana početi i jaja nesti”, kaže Stjepan Vokić koji brine o Malenoj.

”Priča se toliko razvukla… Cijelo jutro me zovu iz Slovačke, Njemačke, Mađarske. Nadrapao sam”, smije se Stjepan. Ali, jedino što je bitno, kaže, jest da se Klepetan vratio. Jako je zabrinut bio kada je prošle godine mislio da neće doći Malenoj.

Otkrio je i koliko Klepetan otprilike ima godina. ”Mislim da on ima oko 35-36 godina. Nije puno, ali je vidno stariji od nje. To se vidi po ponašanju. On jednostavno ima gard”, priča Stjepan. Na pitanje je li sretan što je Klepetan došao, Vokić kroz smijeh odgovara: ”Ma da je 100 sinova…”.

Objasnio je i da su rode vrlo izbirljive kada je riječ o hrani. Malena zimi jede sirovo meso i šunku.

“Vidjelo se na Malenoj proteklih dana da je tužna, jer je gledala kako se druge rode vraćaju, a Klepetana nema. Odbijala je čak i hranu, ali sad je to iza nas. Eno ih zajedno, griju se međusobno, a ja se pripremam za njihove nove potomke, kojih dosad, prema mojoj evidenciji, ima 66”, kaže ponosno Stjepan za Jutarnji list

Podsjetimo, Hrvatska turistička zajednica uvrstila je 2016. u proljetnu turističku kampanju “Say hello to someone you love, say hello to spring. Experience spring in Croatia“, ljubavnu priču roda Malene i Klepetana kao mini kampanju na društvenim mrežama.

Video je ostvario više milijuna pregleda i komentara:

dp/foto :screenshot