Vrijeme djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom

0
0
Foto: HRT

I idućih dana relativno toplo te djelomice sunčano, uz uglavnom jutarnju maglu, osobito na kopnu, gdje će do utorka mjestimice biti slabog i umjerenog jugozapadnjaka. Na Jadranu većinom slabo do umjereno jugo, ponegdje i malo kiše, koja je moguća i mjestimice u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, te u gorju. U drugoj polovini sljedećega tjedna velika je vjerojatnost pada temperature na vrijednosti bliže prosječnima za sredinu studenoga.

Subota – djelomice sunčano, ali ponegdje i malo kiše, jugozapadnjak i jugo

Na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Uz povremeno više oblaka ponegdje može biti slabe kiše. Uz slabo do umjereno jugo more će biti uglavnom malo do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 15 °C, a najviša dnevna između 18 i 21 °C.

Od nedjelje – i dalje relativno toplo, ali od srijede sve manje

Idućih dana u unutrašnjosti djelomice sunčano i iznadprosječno toplo. Do ponedjeljka mjestimice magla, osobito u gorju i središnjim krajevima. U nedjelju u unutrašnjosti Dalmacije ponegdje može pasti malo kiše. Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak, a od srijede sjeverni i sjeverozapadni vjetar, uz pad temperature zraka.

Na Jadranu u nedjelju uz promjenljivu naoblaku mjestimice slaba kiša. Od ponedjeljka sunčanije, ali na sjevernom dijelu još ponegdje malo kiše. Puhat će slabo do umjereno jugo, u utorak i srijedusjeverozapadnjak, a u četvrtak će zapuhati bura.

Izvor: HRT