Foto: HRT

Tijekom nedjelje je još ispred hladne fronte pritjecao vrlo topao, ali postupno sve vlažniji zrak zbog čega je atmosfera postajala sve nestabilnija. Stoga su se poslijepodne na kopnu pojavili pljuskovi s grmljavinom, ponegdje i olujnim nevremenom i tučom.

Ponedjeljak – promjenljivo, ponegdje uz kišu

Slabe i umjerene bure bit će i na sjeveru Dalmacije, dok će prema jugu puhati zapadnjak i jugozapadnjak. U ovom će dijelu Hrvatske ponedjeljak biti uglavnom sunčan, uglavnom u Zagori uz mogućnost za mjestimične pljuskove od sredine dana. Najviša dnevna temperatura i dalje oko 30 °C, ponegdje i malo viša.

Slično toplo i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će također puhati slab i umjeren jugozapadni i zapadni vjetar pri čemu će more biti uglavnom malo valovito. Novi će tjedan početi sunčanim vremenom, iako nije isključena pojava ponekog lokalnog pljuska uz umjeren i jak razvoj oblaka u poslijepodnevnim satima.

I u utorak još promjenljivo, pa stabilnije i toplije, ali…

Na Jadranu će idući dani biti uglavnom sunčani. Samo se mjestimice poneki pljusak koji nastane u unutrašnjosti Istre i Dalmacije ili u Gorskome kotaru i Lici može spustiti i do obale. Bura će na sjeveru Jadrana u utorak potpuno oslabjeti te će vjetar potom biti slab i umjeren jugozapadni i zapadni. Najviša temperatura zraka očekuje se uglavnom oko 30 °C. (HRT)