Vrijeme sunčano, ali svježe, pri tlu moguć mraz

0
1

Nakon promjene vremena sredinom tjedna najprije u sjevernijim krajevima Hrvatske, tijekom četvrtka i u južnijima – atmosfera će do nedjelje opet biti prilično stabilna pa će prevladavati sunčano, često i vedro, ali osjetno svježije nego početkom tjedna. Pritom će sve do subotnjega prijepodnevna bura ponegdje onemogućavati normalan promet, osobito podno Velebita.

Na kopnu će se blizina jeseni primjećivati po mjestimičnoj jutarnjoj magli, a pri tlu gdjegod i po slabom mrazu, posebice u gorskom području.

Već u nedjelju slijedi jugo, s njim i naoblačenje, do večeri već ponegdje na sjevernom Jadranu možda i kiša, a u još vjetrovitiji i oblačniji ponedjeljak vrlo će vjerojatno biti i izraženijih pljuskova i grmljavine, najprije na sjevernom dijelu Jadrana, zatim i drugdje. To će biti uvod u topliji tjedan od ovoga, ali u većini Hrvatske vjerojatno i kišovitiji.

Petak: sunčano, ali svježe, na Jadranu bura, na kopnu ponegdje pri tlu moguć mraz

Pretežno vedro i vjetrovito bit će i u unutrašnjosti Dalmacije, a i na srednjem i južnom Jadranu, uz umjereno valovito, na otvorenome i valovito more. Temperatura zraka ujutro od 12 do 17 °C, u unutrašnjosti i samo oko 9 °C, a poslijepodne 21 do 25 °C.

I za vikend većinom stabilno pa nova promjena…

Na Jadranu će još i u subotu ujutro ponegdje puhati jaka bura, osobito podno Velebita. U nedjelju slijedi slabo do umjereno jugo, s njim i naoblačenje, do večeri već ponegdje i kiša, a u još vjetroviti i oblačniji ponedjeljak i izraženiji pljuskovi i grmljavina, najprije na sjevernom dijelu, zatim i drugdje. U nastavku novoga tjedna vjerojatno će biti promjenljivo i relativno toplo, ali manje vjetrovito nego u ponedjeljak. (HRT)