Vrijeme većinom sunčano i relativno toplo

Foto: HRT

I najnovije analize prognostičkih izračuna budućih stanja atmosfere potvrđuju prošle – do srijede se nastavlja stabilno vrijeme – pretežno sunčano sa slabim do umjerenim vjetrom te iznadprosječno toplo – gotovo proljetno, ali u mnogim krajevima, ne samo kopnenim – tek nakon jutarnje, ponegdje i prijepodnevne magle i niskih oblaka. Pritom će osobito u unutrašnjosti i dalje mnogima dobro doći slojevita odjeća jer će ujutro biti „minusa“, mjestimice i mraza, a poslijepodne će nekima na suncu čak biti dovoljni i samo kratki rukavi.

Od četvrtka većinom oblačnije, uz mogućnost mjestimične slabe oborine, uglavnom u kontinentalnom području, te uz porast jutarnje temperature i pad dnevne, a od petka vjerojatno i vjetrovitije, uz sjeverni vjetar i buru, na Jadranu često i jaku, na udare i olujnu.

Ponedjeljak – većinom sunčano i relativno toplo, ali ujutro…

U Dalmaciji obilje sunca, a ujutro ponegdje može biti magle i sumaglice. Ujutro uz obalu slaba do umjerena bura, a tijekom dana prema otvorenome moru sjeverozapadnjak. More uglavnom malo valovito. Najniža temperatura većinom od -2 do 0 °C, na obali između 4 i 7 °C, najviša dnevna uglavnom od 14 do 17 °C.

I na jugu Hrvatske sunčano i danju razmjerno toplo. Puhat će slab, prema otvorenome moru mjestimice i umjeren sjeverozapadnjak, a more većinom malo valovito.”

Do srijede još većinom sunčano pa oblačnije, ponegdje uz slabe oborine, te vjetrovitije, hladnije…

Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano, i u utorak ujutro mjestimice s maglom ili sumaglicom, a u srijedu će biti i niskih oblaka. U četvrtak i petak oblačnije, ali i dalje uglavnom suho. Vjetar većinom slab sjeverozapadni, a u petak i subotu zapuhat će umjerena i jaka bura i tramontana.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović.