Vrijeme većinom sunčano i toplije

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Nastavlja se promjenljivo i relativno toplo vrijeme, do kraja tjedna u većini Hrvatske uz ipak više sunčanih sati nego prošlih dana, te na kopnu uz čestu maglu, koja mjestimice može jako smanjivati vidljivost pa je u prometu nužan dodatna oprez. Malo kiše past će uglavnom u subotu ponegdje na zapadu unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a najsunčanije i najtoplije bit će u Dalmaciji. Premda će temperatura zraka biti oko prosječne za kraj rujna, većinom i malo viša, valja spomenuti kako bi u petak ujutro mnogim ranoraniocima na kopnu moglo biti svježe, pa će dobro doći slojevita odjeća.

Početkom novoga tjedna ponovno kišovitije, ali vjerojatno uz manje količine od ovotjednih, kada su ponegdje na kopnu izmjereni novi rekordi, a na Rabu je tijekom desetak sati palo čak 112 litara kiše – više nego ukupno u posljednja gotovo dva mjeseca.

Petak: većinom sunčano i toplije, ali ujutro magla

U Dalmaciji često i 26 °C, uz sunce i vedrinu, te samo poneki oblak, a u unutrašnjosti i mjestimičnu jutarnju maglu te svježinu, budući da će temperatura zraka biti oko 10 °C, u Sinju i okolici ponegdje i niža.

Na jugu Hrvatske ujutro većinom od 13 do 18 °C, a poslijepodne 25 do 27 °C, uz pretežno vedro vrijeme sa slabim vjetrom, te mirnim i malo valovitim morem.

Za vikend većinom suho, pa opet…

I do kraja ovog mjeseca, i na samom početku novoga – bit će relativno toplo, ali i dalje prilično promjenljivo. Do nedjelje barem djelomice sunčano, ali u subotu uz malo kiše vjerojatno u unutrašnjosti Istre i gorju, možda i u središnjoj Hrvatskoj. U novome je pak tjednu kiša u većini Hrvatske u ponedjeljak vrlo vjerojatna, gotovo pa sigurna, a u mnogim krajevima moguća i u srijedu.

Podjednako i na Jadranu, osobito na njegovu sjevernom dijelu, ponajviše na riječkome području, gdje će povremene mjestimične kiše biti i tijekom vikenda, te osobito u ponedjeljak i srijedu, kada su pljuskovi mogući i u Dalmaciji. Prevladavat će slab vjetar, a umjerenog juga bit će osobito u ponedjeljak, vjerojatno i srijedu. U utorak prolazno bura. (HRT)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Vidović Krišto i Vrkljan o dolasku Pupovčevih birača, koroni i testovima..

PISMO PLENKOVIĆU ZBOG NJEGOVOG PRIVILEGIRANJA PUPOVČEVIH BIRAČA I DISKRIMINIRANJA HRVATSKIH I EU GRAĐANA Poštovani gospodine Plenkoviću, Sa zaprepaštenjem smo primili vijest...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img