20/06/21

Vrijeme za Božić uglavnom suho i hladnije

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Nakon iznadprosječno toplog Badnjaka s mjestimičnom kišom, u gorju ponegdje i snijegom, uglavnom u Dalmaciji – Božićni blagdani, a i ostatak tjedna, proteći će uz osjetno nižu temperaturu od one prošlih dana, te uz uglavnom suho vrijeme, na Jadranu i pretežno sunčano, samo u početku još uz jaku, ponegdje i olujnu buru. U kopnenom će području biti oblačnije, ujutro često i maglovito.

Detaljniju progozu po danima i područjima pripremio je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing., iz Službe za vremenska analize i prognoze DHMZ-a:

Božić – većinom suho, ali osjetno hladnije, na Jadranu uz buru

Osjetno hladnije vrijeme, danju do 10 °C na Božić će biti i u Dalmaciji. No bit će i većinom sunčano uz još dosta vjetra. Puhat će jaka, u početku do olujna bura i sjeverni vjetar uz umjereno valovito i valovito more, na otvorenom i jače valovito. Prema kraju dana vjetar će postupno slabjeti.

Na jugu Hrvatske djelomice sunčano i također osjetno hladnije, uz jaku do olujnu buru i sjeverni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 3 do 8 °C, a najviša dnevna od 7 do 10 °C.”

U nastavku tjedna – relativno stabilno

Na Jadranu će prevladavati sunčano uz slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar, a krajem tjedna buru. Postupno se očekuje i sve više niskih oblaka, osobito na sjevernom Jadranu, gdje je do petka ujutro mjestimice moguća i magla. Jutarnja temperatura bez veće promjene, dnevna niža od današnje. U srijedujutro hladnije, danju toplije.”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Udruge civilnih stradalnika Domovinskog rata poručile Škori: ‘Za koju domovinu se bori vaš Domovinski pokret?’

Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata u priopćenju je u nedjelju prozvala predsjednik Domovinskog pokreta Miroslava Škoru da svojim...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img