Vrkljan: U ovom sazivu Ustavnog suda nema niti jednog suca koji nije iz obitelji komunističkih moćnika bivše države

  0
  Foto: Snimka zaslona YouTube
  Nakon što je u ponedjeljak Ustavni sud  zaključio da referendumska pitanja iz dviju Mostovih inicijativa o ukidanju Covid potvrda i "stožerokracije" nisu u skladu s Ustavom, nezavisni saborski zastupnik Milan Vrkljan na svom Facebook profilu osvrnuo se na odluku suda.

  Objavu koju je saborski zastupnik objavio u ponedjeljak prenosimo u cijelosti:

  “TKO NADZIRE NADZIRATELJE ILI KAKO SU SUCI USTAVNOG SUDA UBILI DEMOKRACIJU

  Današnjom odlukom Ustavnog suda, oko prava naroda na referendum, dotaknuli smo društveno, političko, a prije svega pravno dno vladavine prava u Republici Hrvatskoj.

  Ustavni sud, biran negativnom selekcijom od političkih kadrova iz dvije stranke, sljedbenice komunističkog totalitarnog sustava, danas su u potpunosti otele hrvatsku državu narodu.

  Na čelu Ustavnog suda instaliran je sudac Šeparović koji je u pravni sustav demokratske RH doveden iz zloglasne JNA.

  U ovom sazivu Ustavnog suda nema niti jednog suca koji nije iz obitelji komunističkih moćnika bivše države. Te strukture su se toliko osilile i otele kontroli da nemaju potrebu dozvoliti izbor barem nekoliko sudaca iz građanskog društva koje nije temeljeno na totalitarnoj ideologiji.

  Od trenutka referenduma održanog 19. svibnja 1991. godine i iskazane volje hrvatskoga naroda za samostalnom, neovisnom i demokratskom državom, strukture iz komunističko-udbaškog režima ustrajno su radile na tome da ponište volju naroda.

  Današnjom odlukom sudaca Ustavnog suda, najjasnije do sada, pokazala je svu bezćutnost okupacije svih institucija u Republici Hrvatskoj. Današnjom odlukom poslali su poruku hrvatskom narodu da on u biti o ničemu ne odlučuje nego to u njegovo ime isključivo rade interesne skupine koje na svaki način hrvatskom narodu oduzimaju pravo da živi, kao svi ostali Europski narodi, u demokraciji, uređenom društvu u kojem postoji vladavina prava.

  U svim držvama zapadne demokracije, ustavni sudovi, odnosno slični oblici institucionalnog uređenja, su onaj najviši korektiv koji štiti i čuva narodnu volju i kazano s jednom riječi ‘nadziru’ zakonodavnu, izvršnu i sudbenu vlast u skladu sa temeljnom voljom naroda koja se vuče iz Ustava.

  Danas je apsolutno dokazano kako jedino u Hrvatskoj Ustavni sud ne nadzire nikoga nego služi kao zaštita pojedincima i političkim skupinama u okupanim institucijama RH.

  A tko nadzire nadziratelje?

  Narod.

  U saborskom klubu i političkoj inicijativi ‘Za Pravednu Hrvatsku’ zalažemo se za korjenite promjene počevši od Izbornog zakona pa do potpuno novih institucionalnih Ustavnih postavki demokratske vladavine naroda u Republici Hrvatskoj.

  Prvi korak na tom putu mora biti političko buđenje obespravljene hrvatske većine i snažno pozivanje svih građane da izađu na izbore u što većem broju.

  Narod će se odazvati pozivu kad oni koji pozivaju budu vjerodostojni i svojim životom svjedoče novu Hrvatsku, Pravednu Hrvatsku, Europsku Hrvatsku.

  Nama treba Pravedna Hrvatska u kojoj će narod čak i na na općim izborima birati Ustavne suce koji će svojom političkom neovisnošću i pravnim iskustvom štiti jedino i isključivo volju naroda i interes države.

  Danas je Hrvatska zemlja sa posebnim potrebama!!!

  Nama treba ‘Pravedna Hrvatska’.”, stoji u njegovoj objavi.

  Anita M.