Vučić u problemima: Ćaća mu bio na litijama protiv EuroPridea

0
143
foto: Screenshot

Anđelko Vučić, otac predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sudjelovao je u prosvjedu “Litiji za spas Srbije”, koja se održala prije nekoliko dana, a na kojoj je dio građana izrazio protivljenje održavanju EuroPridea u Srbiji.

Povorka je krenula od Patrijaršije u Beogradu, a završila je pred Hramom Svetog Save, gdje je govorio patrijarh Srpske pravoslavne crkve, Porfirije.

Vučić stariji bio je u prvim redovima, što možda nije u skladu sa stavovima njegovog sina Aleksandra, ali je u skladu s ulogom i imidžem oca obitelji koji čuva tradicionalne vrijednosti i obitelji na okupu.

Aleksandar Vučić je komentirao sudjelovanje svog oca u prosvjedu protiv EuroPridea, rekavši da ga beskrajno voli, no da osobno ne bi bio na tom skupu jer se ni s jednom riječju ili događajem kao takvim ne slaže. Naglasio je i da se nema potrebu dodvoravati masama, pa tako ni svome ocu.

Ipak, kako ističe Danas.rs, otac predsjednika Srbije možda se svojim dolaskom na račun obitelji Vučić ipak dodvorio masama, a skupu dao određenu dozu legitimiteta, bez obzira što Anđelko Vučić nije direktno involviran u strukture državne vlasti.

On je danas umirovljenik, iako je kao ekonomist radni vijek proveo u državnim strukturama. Doduše, kao službenik, no ne i donositelj odluka s pozicije vlasti kakvu ima njegov sin, predsjednik Srbije. U mirovinu je otišao sa Zavoda za izradu kovanog novca, a prije toga je radio u Narodnoj banci. U istim institucijama je kasnije bio zaposlen njegov stariji sin Andrej Vučić koji je došao u žižu javnosti na jednoj od ranijih povorki ponosa u Beogradu, kada su ga pretukli pripadnici policije.

No, spekulira se da Anđelko Vučić i danas ima mnogo veći utjecaj na državne strukture nego što je to javnosti poznato, te se pisalo u medijima i da se on pita za izbor kadrova u sigurnosnim strukturama, kao i za brojne financijske poteze čitave obitelji. Dio tog nevidljivog utjecaja Anđelko, navodno, dijeli s mlađim sinom Andrejem.

Anđelko Vučić oženjen je Angelinom Vučić, nekadašnjom novinarkom RTS-a, sa kojom je u dugom i stabilnom braku, kako su uvijek javno isticali, posvećen okupljanju obitelji, za što posebno rado koriste obiteljsku kuću u Jajincima.

Anđelko Vučić rijetko se izlaže u javnosti, a u jednoj emisiji “Ćirilica” iz 2017. godine gostovala je cijela obitelj Vučić pa je otac podijelio neke dotad nepoznate detalje o sinu Aleksandru koji je, tvrdi, bio prerano rođen pa je “izašao sav crven i smežuran”.

“Meni su javili, rodio se sin, javlja mi medicinska sestra, otišao sam, još nije crvenilo prošlo, ona je rekla, bit će to vojničina i pol. U Sarajevu je služio vojsku, ja sam isto, išao sam na put, on je bio u Lukavici, on visok, čizme na njemu, obavljao je neke poslove četnog starješine, morao je obilaziti oficire. Na Ilidži u hotelu Srbija je spavao. Prvo je služio vojsku pa išao na fakultet. Jedno jutro sam ga vozio na fakultet, rekao mi je da stanem, počeo je povraćati prije ispita, rekoh mu da se mani visokih ocjena, a on je rekao, šuti, ovo je dobar predznak i zadnji put sam povraćao i dobio sam deset”, prisjetio se tada Anđelko.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here