13 C
Split

Vukušić Puhovskom: BOLJE BITI POLUPISMEN, NEGO DVOLIČAN

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
Vječiti komentator političkih i društvenih zbivanja, iliti po predsjedniku Milanoviću “propali političar i druker”, na moju je kritiku neprimjerenih izjava o pokojnom Milanu Bandiću danas na jednoj javnoj televiziji u nedostatku argumenata izgovorio (po običaju) mnoštvo floskula i fraza, te me, između ostaloga, nazvao “polupismenim” – piše dr. Herman Vukušić o Žarku Puhovskom.
 
Ako je i od Puhovskog, previše je, jer bolje je biti “polupismen” nego dvoličan.

Podsjetio bih, naime, cijenjenog gospodina profesora na naš susret u Centru za hrvatske branitelje u Zagrebu sredinom 90-ih godina kada smo ga pozvali kao čelnika HHO-a da nam pomogne u zaštiti prava oboljelih hrvatskih branitelja.

Po tadašnjem zakonu, bolest je vrijedila gotovo dvostruko manje od rane ili ozljede, što je u stvarnosti izgledalo da obitelj branitelja koji je na fronti umro od, recimo, mišje groznice, ima duplo manja primanja od nekoga tko je poginuo od metka.

Ovo je bio čisti primjer protuustavne diskriminacije, protiv čega smo tada ispred Centra i podnosili tužbu Ustavnom sudu, a cijenjenog profesora Puhovskog zamolili za pomoć kao jednog od prvih ljudi tada krovne udruge u Hrvatskoj za zaštitu ljudskih prava.

Puno nam je tom prilikom stvari obećao, od čega se ništa nije ostvarilo.
Teško danas za povjerovati, ali tada tu nepravdu prema hrvatskim braniteljima čak nije niti javno komentirao, dok je za neke druge društvene skupine već desetljećima uvijek glasan i što bi narod rekao, “skače iz paštete”.

Štoviše, prije nekoliko godina, kada je govorio o svojem dugogodišnjem mandatu kao dopredsjednika i predsjednika HHO-a, profesor Puhovski je istaknuo “da je HHO u devedesetima bio nužno okrenut protiv hrvatskog nacionalizma jer je on bio instanca koja je, pod kontrolom hrvatskih vlasti, ugrožavala ljudska prava”.

Možda je profesor Puhovski u duhu ove svoje izjave i sagledao naš tadašnji apel za pomoć, jer nije tajna da su na lijevoj političkoj sceni, a koje je on deklarirani simpatizer, u očima mnogih hrvatski branitelji a priori “nacionalisti” i desni radikali.

Stoga, bolje biti “polupismen” ali postojanog stava i principa, nego biti dvoličan po pitanju zaštite ljudskih prava.

dp
- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

Goldstein i Klasić gostovali na N1, nadrobili svašta, NEISTINA NAJVIŠE: “Ne mogu se izjednačavati žrtve Bleiburga i Jasenovca ”Klasić: ” Dara iz Jasenovca nije...

Povjesničari i sveučilišni profesori Hrvoje Klasić i Ivo Goldstein gostovali su kod Mašenke Vukadinović u emisiji Izvan okvira N1TV...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img