U beta izdanju aplikacije WhatsApp za iOS pronađene su naznake o postojanju dvije moguće takve konfiguracije.

WhatsApp je među sve rjeđim aplikacijama koje još nemaju tamni način rada, i to usprkos tome što operativni sustavi Android 10 i iOS 13 već imaju takav način rada kao dio sustava.

To bi se uskoro moglo promijeniti, a popularna aplikacija bi mogla dobiti ne jedan, već dva tamna režima rada. Naime, u beta izdanju aplikacije WhatsApp za iOS pronađene su naznake o postojanju dvije moguće takve konfiguracije.

Prva koristi vrlo tamne boje i crnu pozadinu, vjerojatno za smartfone s AMOLED zaslonima na kojima su crni pikseli isključeni i (barem u teoriji) koriste manje energije.

U drugoj su u pogonu nešto lakše nijanse sive, dok je po ostalim elementima slična prvoj. Obje koriste tamno plave/zelene i sive balončiće za tekst.

Zasad nema naznaka kad bi ova dva načina rada mogla biti dostupna svima. Čak i ako instalirate novo beta izdanje WhatsAppa u kojima su pronađeni nećete im moći pristupiti jer su trenutno vidljivi tek kao dio računalnog koda. Moguće je kako ćemo na njih morati pričekati još par mjeseci, piše Tech Radar, prenosi tportal.