13 C
Split

Za igru “Bez računa se ne računa” građani poslali više od 40 milijuna računa

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Porezna uprava je tijekom četiri sezone nagradne igre “Bez računa se ne računa” zaprimila ukupno 40,26 milijuna računa, a u četvrtoj sezoni gotovo 12 milijuna, priopćila je Porezna uprava.

Stigla je i zahvala građanima što “podupiru Poreznu upravu u suzbijanju sive ekonomije još od uvođenja fiskalizacije u prometu gotovinom 2013. godine”.

Naime, uvođenje fiskalizacije je u Hrvatskoj počelo s prvim danima 2013. godine, a nedugo nakon toga Porezna je uprava krenula i s nagradnom igrom “Bez računa se ne računa”. Sredinom srpnja prošle godine započela je i četvrta sezona te nagradne igre, koja je trajala do 22. ožujka ove godine.

Pomoćnik ministra financija i ravnatelj Porezne uprave Božidar Kutleša u priopćenju podsjeća da je siva ekonomija prisutna u svim državama Europske unije, ali i mnogo šire.

“Riječ je o prijetnji kako za državni proračun, tako i za društvo u cjelini koja se mora ozbiljno shvatiti. Iako je Ministarstvo financija do sada uložilo velike napore i resurse kako bi ju suzbilo u što većoj mjeri, borba protiv sive ekonomije se nastavlja, ne samo zbog sigurnije zajedničke budućnosti već i zbog osiguravanja pravednih uvjeta na tržištu za većinu obveznika koji uredno izvršavaju svoje obveze”, izjavio je Kutleša.

Sustavi fiskalizacije i analize rizika Porezne uprave konstantno se nadograđuju i prilagođavaju novim pojavnostima u poslovanju poreznih obveznika, što ovlaštenim inspektorima omogućava obavljanje ciljanih nadzora, praćenje dnevnog prometa i lakše otkrivanje kršenja propisa od strane poreznih obveznika. Međutim, osim što se oslanja na nove tehnologije prilikom obavljanja nadzora, Porezna uprava i dalje računa na potporu građana, kaže se u priopćenju.

U Poreznoj upravi ocjenjuju da potpora građana u suzbijanju sive ekonomije pokazuje kako su svjesni problema i da žele nešto promijeniti te osigurati “poštenije i uređenije društvo”.

Najavljuju da će građane i dalje motivirati svojim kampanjama i nagradnim igrama te im olakšavati poslovanje i komunikaciju s Poreznom upravom putem sustava e-porezne, odnosno Jedinstvenog portala Porezne uprave.

Pozivaju građane da i dalje prijavljuju uočene nepravilnosti i tako nastave aktivno sudjelovati u suzbijanju sive ekonomije.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

“Sarajevo ispod Trebevića bit ćeš opet Ante Pavelića”. Ivica Puljak otkida na pjesme iz poznatog repertoara,…

Kandidat stranke Centar za gradonačelnika Splita Ivica Puljak puno puta dosad oštro je osudio veličanje zločinačke NDH, ustaškog režima i korištenja...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img