HomeVijestiHrvatskaZa ovo znamo, al´čiji je duhan? 70-godišnjak u Bršadinu kod Vukovara skrivao...

Za ovo znamo, al´čiji je duhan? 70-godišnjak u Bršadinu kod Vukovara skrivao kalašnjikove, bombe, streljivo i 2.5 kg duhana

Pronađeno oružje, eksplozivna sredstva i streljivo su oduzeti, a protiv 70-godišnjaka je podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari – javlja PU VSŽ i nastavlja…

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su pretragom, obavljenom 8. listopada temeljem sudskog naloga, u domu 70-godišnjaka u Bršadinu, pronašli i oduzeli tri automatske puške, 15 pripadajućih spremnika, 13 ručnih bombi, jednu tromblonsku minu, 211 komada raznovrsnog streljiva te oko 2,5 kilograma rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, nad 70-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje te je, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

U pogledu posjedovanja nedozvoljenog duhana, policija je protiv osumnjičenog podnijela obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o trošarinama Carinskoj upravi u Osijeku – zaključuje se u priopćenju.

Foto: PU VSŽ

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments