ZAŠTO MEĐIMURCI MORAJU ŽESTOKO KAZNITI POSAVECA? Ili to ili ostajemo slijepo crijevo svijeta.

0
Foto; Snimka zaslona/Youtube

Kad je prije točno dva mjeseca uhićen za primanje mita međimurski župan i dotadašnja politička zvijezda Matija Posavec svi su postavljali pitanja kako je to moguće i što je to trebalo jednom mladom političaru pred kojim je bila “svijetla” politička budućnost.

Mnogi su se snebivali nad “veličinom” koruptivnog djela uz najčešću zamjerku kako je “pao” sa samo 10 000 kuna mita, i dodatak kad je već pao trebao je pasti s za hrvatske prilike uobičajenom iznosu od nekoliko milijuna ili desetina milijuna kuna.
Kao da ima male i velike korupcije. KORUPCIJA JE KORUPCIJA, i dok to ne naučimo ostat ćemo slijepo crijevo svijeta.

Jučer se bivši župan Posavec koji je nakon uhićenja prije dva mjeseca dao ostavku na svoju dužnost oglasio na Facebook grupi kreiranoj od strane njegovih pobornika i najavio novu kandidaturu za župana Međimurske županije na izvanrednim izborima koji su raspisani baš zbog njegove ostavke i njegovog primanja mita. Danas je kandidaturu potvrdio gostujući na N1 TV koja mu je osigurala javni prostor.

U formalno pravnom smislu Matiju Posaveca ništa ne sprječava da to i učini jer za kazneno djelo, koje je po izvješćima svih medija i policije priznao, nije presuđen i formalno je još uvijek pred zakonom nevin. A kakva je situacija u Hrvatskoj nije isključeno da ponovno postane župan.

Ukoliko se to dogodi stvarno možemo ponoviti ranije napisano da smo SLIJEPO CRIJEVO i EUROPSKE UNIJE I SVIJETA. Pogotovo ako u sudskom postupku potvrdi sve ono što je objavljivano o Posavecu i dobije više od 6 mjeseci kazne nakon čega bi Međimurci morali ponovno na izbore, jer morati će ponijeti ostavku.

Hrvati kukaju, plaču, viču i vrište na korumpirane političare i javne dužnosnike, zazivaju progone, uhićenja, presude i sl., ali samo ako je “njihov”, a ako se radi o “našem” spremni su sve oprostiti i podržati ga i oprostiti mu sve svinjarije koje je napravio.
Za početak treba svatko u svakoj stranci početi čistiti u svojem dvorištu i to BEZ MILOSTI, opravdavanja, nalaženja olakotnih okolnosti i pozivanja na presumpciju nevinosti i ostale retoričke bravure.

Za kraj, ako Međimurci ponovno izaberu Posaveca za župana nakon toga gube svako pravo kritiziranja bilo koga. Umjesto da se oko tog tipa napravi sanitarni koridor poziva ga se gostovati na televizijama s nacionalnom koncesijom. Svakako pozivam da ga na izborima žestoko kazne i pošalju u ropotarnicu povijesti kako nikom takvom ne bi palo na pamet kandidirati se na bilo kojim izborima od razine mjesne zajednice do predsjednika Republike Hrvatske.


D. MarkovićLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here