HomeKolumnaZAŠTO PROLAZE BLESAVI NASLOVI "pokazala savršeno isklesano tijelo,..."?

ZAŠTO PROLAZE BLESAVI NASLOVI “pokazala savršeno isklesano tijelo,…”?

Piše Vanja Zlatović

Javlja net.hr da je najpoznatija hrvatska čelistica “pokazala savršeno isklesano tijelo”, kao da će zato pohrliti tramvajima umirovljene nastavnice matematike kupovati koncertne pretplate sebi i unukama. Ljude se uvjerava da se sve što postoji treba i može dokazati kroz novac i neindividualizirani seks, a tko tvrdi drukčije da je mračnjak zaplotičar i rigidni, prikriveni nasilnik ili kratkovidna lujka. Jučer je konobar u restoranu krenuo sa VKV doskočicama koje je zaustavila tek moja pećinska primjedba, a samo zato jer su sredstva plaćanja iz naše riznice bila u ženskoj ruci a ne mojoj pa je mislio da je mangupluk dobrodošao kao kiša u pustinji.

Od sve te kvaziopuštenosti nema ničega, sva ta neopterećenost i sloboda su površna poza, Ronaldo udara autističnog dječaka, Nikolina se oporavlja od nesporazuma sa ocem sina preminulog Arkanovog pajtosa tako da “pokazuje savršeno isklesano tijelo”, kao da je jedini izlaz i jedini odgovor na sva pitanja biti na plaži i isklesan, kao da nitko drugi ništa ne radi osim što želi biti isklesana žena na plaži ili Ronaldo.

Druga najveća sahrana u Splitu pokazala se da je u čast dečka koji se zapravo, pokazalo se, predozirao u Beogradu, našem momku koji je, jer se zaljubio, pa je sad pod vješalima…jer je bio ukrajinski mornar, ruga cijela Hrvatska. Jer je glup. Nadam se da će se oglasiti i Vedrana Rudan, koja se pretvorila u rusku propagandisticu opskurne jednostrane vulgarnosti kao nekad Nela Eržišnik kad je postala baba Ikača.

Svećenici bježe “s curama i parama”, napredna ljevica organizira ture u Nizozemsku na pobačaj u trudnoći od šest i pol mjeseci i bez medicinskih razloga, desnica plaća prostitutke kokainom, centar vabi djevojke iz Srbije da dođu u Split pa da će im namjestiti posao. Klub u Vodicama reklamira separe druženje sa sexy striptizetama.

A desantno policija traži dvoje da su se pohvatali na pustom otočiću, oglase “javi se tati ako nemaš novaca za platiti stan” nitko ne gasi i uklanja, a te ponude smatraju ljubitelji Tita i lažni feminizam za slobodu ugovaranja.

Cura iz Kragujevca što radi u obližnjem kvartovskom restorančiću živi s dečkom, on je isto iz Kragujevca, i oboje su stvarniji od diplome na polici predsjednika SDP-a, rade i štede, pošteni su i radišni, omiljeni, i sve je ok. Čini se….da se i vole. Koliko god to bilo sve opskurnije…u svijetu arkanovskih pajtosa, ukrajinskih Marcedesa sa 12V motorima, i ruskih propagandista, raznih Ivoševića, noćnih klubova u Vodicama, ljudi stvaraju svoj mali svijet, kao i sve one medicinske sestre i vatrogasci, i obični, sasvim ljudski životi od polarnog kruga do Ognjene zemlje.

I.R.
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
POVEZANI ČLANCI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari