Zašto većina Splićana nema osjećaj da se u njihovom gradu igra Europsko prvenstvo u Vaterpolu?!

0

Danas smo prošetali ulicama Splita i nismo baš vidjeli javnih pokazatelja da se u Splitu igra jedno europsko prvenstvo i to u športu koji je u Hrvatskoj jedan od najtrofejnijih. Radi se o Europskom prvenstvu u vaterpolu u kojem Hrvatska solidno stoji i dobro igra s pomlađenom ekipom. Napominjemo da se radi o “morskom” plivačkom sportu koji u gradu Splitu ima dugačku tradiciju. Zašto je to tako teško je odgovoriti?!
Je li u pitanju nemar i nesnalaženje gradskih čelnika i njihove ekipe koji bi trebali puno jače i kvalitetnije iskoristiti činjenicu da se jedan u Hrvatskoj tako trofejan šport igra na europskoj razini u njihovom gradu.

Na rivi smo sreli starijeg gospodina Antu i kratko popričali s njim za zadanu temu:

“Čovik moj, a što da ti kažem, da nije prijenosa na televiziji ne bi ni zna da se nešto tako događa u gradu. Ako ja ne znan koji sam u mladosti igrao vaterpolo i pratim taj sport, šta da kažem. Umisto da se to iskoristi i sve to bolje reklamira po gradu, to bi opet dalo vitar u leđa i našem vaterpolu u Splitu, mogli su privuć još puno kvalitetne splitske dice za nove reprezentativce” – rekao je barba Ante

Prošli smo cijeli uži dio grada i kad smo već skoro odustali bili smo ugodno iznenađeni spazivši u jednom izlogu u ulici Domovinskog rata lutku u vaterpolo kapici i hrvatskom dresu. Vlasnici i zaposlenici su rado pristali na fotografiranje na čemu im iskreno zahvaljujemo

Pogledajte fotogaleriju

  • Foto: Dugopolje org

Za svaku pohvalu je ova splitska ljekarna i ogledni primjer kako se reklamiraju događaji u Splitu. Uz mali poziv i poticaj grada Splita moglo se napraviti puno više, od čega bi koristi imali svi, prije svega Splićani.

Ivica R.