Završila drama u Krapinskim Toplicama: Dječak čiji su roditelji danima prosvjedovali konačno na nastavi – ”Dogovorili smo mu poseban tretman’

0
Foto: Pixabay

Dječak iz osnovne škole u Krapinskim Toplicama od ponedjeljka normalno pohađa nastavu, nakon višednevnog prosvjedovanja pred školom protiv nošenja zaštitnih maski.

Učenik osmog razreda osnovne škole u Krapinskim Toplicama od danas normalno pohađa nastavu, potvrdio nam je to obiteljski odvjetnik Milko Križanović.

”Točno je, dječak je na nastavi. Dogovorili smo sve da zaštitimo najboiji interes djeteta, a dogovorili smo i poseban tretman koji će dijete imati”, kaže odvjetnik nakon razgovora dječakovih roditelja s djelatnicima Centra za socijalnu skrb. Nije nam mogao reći o kakvom je posebnom tretmanu riječ, no dječak je u ponedjeljak u školu ušao sa zaštitnom maskom.

”Mislim da je to to. Spustili smo tenzije na najmanju moguću razinu i postigli opće suglasje kako riješiti situaciju”, dodaje Križanović.

Učenik je zbog maske prvi put s nastave izostao 8. rujna. Roditelji su ga u tome podržali, a njima su se u prosvjedima ispred škole pridružili i drugi antimaskeri. Pred školom su danima bili i zaštitari, donosi Dnevnik.hr