Monday, September 20, 2021
HomeVijestiHrvatskaZbog ratnog zločina iz 1991. u Vukovaru uhićen Srbin

Zbog ratnog zločina iz 1991. u Vukovaru uhićen Srbin

PU vukovarsko – srijemska je objavila da je uhićen 71-godišnjak iz Vukovara pod optužbom da je u studenom 1991. godine, kao član paravojne formacije pobunjenih Srba, mučio 24-godišnjeg zarobljenog Hrvata.

“Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske u suradnjom sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku dovršili su kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom iz Vukovara, koji je uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz članka 120. stavka 1 Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske NN 31/1993-569”, piše policija.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je tada 41-godišnjak iz Vukovara, u studenom 1991. godine, kao pripadnik paravojnih formacija pobunjenih Srba, iskoristio okolnosti rata i privremenu okupaciju Vukovara te u dvorištu poduzeća “Velepromet” teško fizički zlostavljao civilnu osobu, tada 24-godišnjeg hrvatskog državljanina”, opisala je policija

“Policija je protiv osumnjičenog 71-godišnjaka nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava “Ratni zločin protiv civilnog stanovništva” opisano i kažnjivo u članku 120. stavak 1.  OKZ RH te je predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske”, dodaju na kraju.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments