Foto: Facebook

Marin Miletić, Mostov kandidat za Sabor u osmoj izbornoj jedinici, , objavio je na društvenim mrežama da ga je podržao nekad poznati član Domovinskog pokreta,  Mario Viscovich, donedavni predsjednik DP-a Primorsko-goranske županije.

“Ne radujem se nikada tuđim nesrećama niti likujem nad problemima u drugim strankama, ali me iskreno veseli podrška doktora znanosti Marija Viscovicha, našeg uglednog povratnika iz Amerike, dojučerašnjeg predsjednika Domovinskog pokreta Primorsko-goranske županije koji me pozvao na kavu, dao mi potporu jer je rekao da sada prepoznaje tko se iskreno bori za hrvatskog čovjeka.

Ja nastavljam dalje, skromno i ponizno služiti svome narodu. Ljudi, bit će dobro”, objavio je Miletić. Neslužbeno doznajemo iz Mosta da je Mario Viscovich nezadovoljan što je središnjica Domovinskog pokreta odlučila da nositelj u osmoj izbornoj jedinici bude Ivan Vilibor Sinčić.

Mario Viscovich, znanstvenik je, poduzetnik i pjesnik rođen u malome selu Viškovići na jugoistoku Istre koji se nakon pet desetljeća provedenih u New Yorku prije sedam godina vratio u Hrvatsku.

Diplomirao je i magistrirao strojarstvo na njujorškom City University te doktorirao filozofiju inženjerstva okoliša na Sveučilištu Kennedy-Western.

Tijekom svoje uspješne karijere predavao je na brojnim Sveučilištima i koledžima diljem Sjedinjenih Država, a dugi niz godina obnašao je dužnost voditelja strojarskog odjela poznate farmaceutske korporacije Merck.

1999. godine primio je odlikovanje Reda hrvatskoga pletera, čime mu je predsjednik Tuđman iskazao priznanje za doprinos razvitku hrvatske kulture, obrazovanja i gospodarstva.