ŽDRIJEB DODATNIH KVALIFIKACIJA: Talijani i Portugalci u istoj skupini, jedni ne idu na SP!

0
Foto: FIFA

U petak je u Zurichu obavljen ždrijeb dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, a najzanimljivije bi trebalo biti u skupini C u koju su uvršteni aktualni europski prvaci Talijani i europski prvaci iz 2016. godine Portugalci.

Uz Italiju i Portugal u tom dijelu ždrijeba za jedno mjesto koje vodi u Katar borit će se još Sjeverna Makedonija i Turska.

Italija i Portugal su bili postavljeni kao nositelji te će biti domaćini u polufinalu 24. ožujka, Italija će dočekati Sjevernu Makedoniju, a Portugal Tursku. Pobjednici tih dvoboja će pet dana kasnije igrati finale, a domaćin će biti pobjednik susreta Portugal – Turska.

U skupinu A svrstani su Škotska, Wales, Ukrajina i Austrija. U polufinalima će igrati Škotska – Ukrajina i Wales – Austrija, a pobjednici tih susreta igrat će finale u kojem će domaćin biti pobjednik utakmice Wales – Austrija.

U skupini B su Rusija, Švedska, Poljska i Češka, u polufinalima će igrati Rusija – Poljska i Švedska – Češka, a u finalu će domaćin biti pobjednik utakmice Rusija – Poljska.

ŽDRIJEB DODATNIH KVALIFIKACIJA:

skupina A:

polufinala: Škotska – Ukrajina, Wales – Austrija

finale: Wales/Austrija – Škotska/Ukrajina

skupina B:

polufinala: Rusija – Poljska, Švedska – Češka

finale: Rusija/Poljska – Švedska/Češka

skupina C:

polufinala: Italija – Sjeverna Makedonija, Portugal – Turska

finale: Portugal/Turska – Italija/Sjeverna Makedonija

Ivica R

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here