Zekanović: Milanoviću Putin treba dati odlikovanje za zasluge u ‘specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini’. I to najvišeg reda, kremaljskog kmeta.

0
Foto: Screenshot
Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović na konferenciji za medije u Saboru prozvao je Most, ali i predsjednika  Zorana Milanovića. Uvodno se osvrnuo na sjednicu Antikorupcijskog vijeća s koje je izbačen.

“Ne znam koliko je medijima promaklo da sam ja nekoliko puta na početku sjednice najavio da ću tražiti tri nova svjedoka, dva po pitanju gašenja rafinerije u Sisku, a to su bivši Mostovi ministri Tomislav Panenić i Slaven Dobrović, da vidimo je li tu i Božo Petrov i ostali kolege iz Mosta, imaju li svoje prste u tome.

Najavio sam i zvanje Bože Petrova o možda i najvećoj financijskoj aferi u povijesti Hrvatske, to je afera arbitraža, gdje je Petrov osobno odgovoran za gubitak dvije milijarde kuna proračunskog novca”, rekao je uvodno Zekanović.

“Voditelj sjednice najavio je da će taj zaključak biti donesen, ali nakon četiri i pola sata sjednice, fino se izvukao da ne bi donosio nikakve zaključke”,  kazo je Zekanović

“Dakle, mene se udaljilo sa sjednice na skandalozan način, gdje je bio dogovor između onog primitivca koji se deklarira kao nekakav intelektualac, a to zapravo nije, da me udara mikrofonom po glavi cijelo vrijeme, da me se provocira, da reagiram”, osvrnuo se na situaciju s Ninom Raspudićem.

Cilj im je –  kazao je –  da Panenić, Dobrović i Petrov ne dođu na saslušanje.”

Prozvao je i predsjednika Milanovića zbog izjave da će zabraniti obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

“On je, nažalost, predsjednik naše RH, a jučer je napravio još jedan međunarodni skandal. Nije mi jasno kako je to palo u drugi plan. Dosta je jasno i eksplicitno rekao da ukrajinski vojnici ne mogu doći u našu državu na obuku.

Ne vjerujem da se on čuje s Vladimirom Putinom, ali ako Putin kome treba dati odlikovanje za zasluge u ‘specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini’, onda je to Zoran Milanović. I to najvišeg reda, kremaljskog sluge ili kremaljskog kmeta. To je skandal nad skandalima. Trebamo se crveniti svi skupa na to što nam predsjednik govori kada je EU i cijeli svijet stao iza Ukrajine”, naglasio je i dodao:

“Uskoro ću tražiti da i on dođe na taj cirkus od Antikorupcijskog vijeća. Kad je ispijao koktele u Slovenskoj s Draganom Kovačevićem, je li onih 6,4 milijuna kuna bilo tamo i je li se brojalo na tom brojaču. Je li slučajno palo nekome u džep?”.