ZEKANOVIĆ OSNIVA STRANKU?! Suverenisti u rasulu u Šibeniku i Šibensko kninskoj! Zekanović povukao svoje vijećnike,…

0
308
Screenshot N1

ŠibenikIN saznaje da su svi vijećnici šibenskog Gradskog vijeća i općinskih vijeća, kao i članovi Skupštine Šibensko-kninske županije iz redova Hrvatskih suverenista danas napustili stranku te će nadalje djelovati kao nezavisni predstavnici.

Tim potezom pokazali su da se ne slažu s odlukom da se iz Hrvatskih suverenista izbaci saborski zastupnik Hrvoje Zekanović.

Informaciju o izlasku vijećnika i skupštinara iz stranke potvrdio nam je Hrvoje Zekanović.

– Dogodilo se ono što je očekivano. Iznimno mi je drago što ljudi, koji su prepoznali moj rad kao političara, i dalje ostaju sa mnom, odnosno ostajemo zajedno. Naša politička priča se nastavlja, u idućem razdoblju djelovat ćemo kao nezavisni vijećnici – rekao nam je Zekanović.

Na naše pitanje je li ovo samo uvod u osnivanje nove stranke, zasad nismo dobili konkretan odgovor:

– Kao što sam rekao, nastavit ćemo djelovati kao nezavisni predstavnici, a ja osobno kao nezavisni zastupnik u Hrvatskom saboru.

Hrvoje Zekanović je, podsjetimo, zbog govora sa saborske govornice u kojem je, krajem prošle godine, pozvao građane da se cijepe, a pritom i prozvao parlamentarnu desnicu da sabotira zdravlje nacije, prvo smijenjen s mjesta predsjednika Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista, a potom je izbačen iz stranke.

Dobar poznavatelj prilika iz Šibenika kaže za portal Dugopolje.org kako se ipak nije dogodilo ništa povijesno, jer svi ti ljudi koji su bili “nakačeni” na Zekanovića su šetači kroz “stranke desnice” i dobro je da su maknuti od iskrene domoljubne politike. Navodno Zekanović planira osnivanje svoje stranke, za početak na području Šibensko kninske županije,…


Ivica R.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here